Sport
9 juli 2021 07:53

OS görs upp inför tomma läktare

OS i TokyoBara några veckor före invigningen av de olympiska spelen i Japan har den japanska regeringen infört undantagstillstånd i mångmiljonstaden Tokyo där spelen ska äga rum. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

OS görs upp inför tomma läktare
De japanska myndigheterna har infört en rad coronarestriktioner som gäller över de olympiska spelen i Tokyo. Foto: Voyata/iStock

Sedan tidigare var det känt att inga utländska besökare var tillåtna på OS-läktarna. Nu har alltså den japanska regeringen beslutat att inte heller de som är bosatta i landet får titta på idrottsfesten på arenorna.

Flera internationella medier berättar att regeringen tar till denna åtgärd för att minska spridningen av coronaviruset, som ökat i Japan de senaste två veckorna.

Det är även införts undantagstillstånd i Tokyo. Detta innebär bland annat barer och restauranger måsta stänga klockan 20.00 och de får inte servera alkohol. Allmänheten uppmanas också att inte samlas i större grupper.

Undantagstillståndet gäller fram till den 22 augusti. OS pågår mellan den 23 juli och 8 augusti. 11 000 idrottare och flera tusen funktionärer, domare och journalister kommer till OS i Tokyo.

OS i Tokyo skulle från början ha varit sommaren 2020, men flyttades fram på grund av pandemin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden