Sportnytt
22 juli 2021 18:26

Podd ska ge mer OS till Ridsports läsare

OS i TokyoEn OS-podd. Det är Ridsports nya sätt att optimera bevakningen av de olympiska spelen i Tokyo. Fredag kväll och därefter varje morgon under OS-veckorna kommer ett rykande färskt poddavsnitt att finnas redo för lyssning.
− Vi hoppas att Ridsports publik börjar dagen med att lyssna på oss under de här veckorna, säger Annelie Frank, redaktör för OS-podden.

Podd ska ge mer OS till Ridsports läsare
Anna Nyberg och Annelie Frank arbetar med Ridsports OS-podd. Foto: Roland Thunholm

Det var fyra år sedan sist, men nu är Ridsportpodden tillbaka med besked.

Under Falsterboveckan gjordes ett pilotavsnitt i vårt nya format och med start i morgon fredag blir det dagliga poddar med det senaste från ridsportens OS-grenar i Tokyo.

Vi bjuder på längre intervjuer med tidigare olympier men också tillbakablickar och analyser. Första avsnittet släpps fredag kväll, därefter finns nya avsnitt varje morgon klockan 06.30.

− Den direkta nyhetsrapporteringen kommer fortfarande att vara på sajten som vanligt vid mästerskap, med referat och intervjuer. Där kommer Ridsports läsare att känna igen sig, säger Annelie Frank, redaktör för OS-podden.

− Med podden vill vi erbjuda en annan slags material med OS-anknytning. Det blir fördjupande material om hästar och ryttare, analyser av olika slag, tillbakablickar på tidigare OS och en massa annat, säger Annelie Frank.

– Poddformatet innebär också att vi kan ha ganska långa intervjuer med olika personer, fortsätter hon.

– Pandemin har lärt oss mycket. Inte minst kring att tänka i nya banor. Den digitala utvecklingen gör i dag att internationella tävlingar i högre utsträckning går att bevaka hemifrån, säger Susanne Tornberg, vd och ansvarig utgivare för Ridsport.

Hon fortsätter:

– Även om det naturligtvis alltid är mest spännande att vara på plats, ser vi många fördelar med utvecklingen. Dels genom att vi kan ge en bredare bevakning till våra läsare med både ljud och rörligt material, dels eftersom det innebär mindre klimatpåverkan, säger Susanne Tornberg.

Premiäravsnitt fredag kväll

I premiäravsnittet av OS-podden, som släpps kl 19 den 23 juli, blir det ett samtal mellan Ridsports tre grenansvariga, Elisabet Hoff som bevakar dressyr, Christel Behrmann som skriver om hoppning och Annelie Frank som bevakar fälttävlan.
− De vill själva inte kalla sig experter, men det är de. Det blev ett möte mellan tre oerhört kunniga ridsportjournalister, som både kan historiken och kan ge initierade analyser av de olika nationernas möjlighet att ta medalj, säger Anna Nyberg som modererade samtalet och också är med och producerar OS-podden.

De första poddavsnitten har fokus på dressyr, medan det sedan går över och handlar mer om fälttävlan, för att sedan avslutas med hoppningen, då podden kommer ett innehålla intervjuer med både svenska och internationella OS-ryttare.

Finns där poddar finns

– Det kommer ett nytt avsnitt varje morgon under OS. Vi hoppas att Ridsports publik skaffar sig en ny morgonrutin genom att börja dagen med att lyssna på oss under de här veckorna, säger Annelie Frank.

Det första avsnittet av Ridsports OS-podd släpps på sajten och där poddar finns klockan 19 fredagen den 23 juli.

Här hittar du tidigare avsnitt av Ridsportpodden!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden