Ponny
26 december 2018 09:51

Året som gick: Fem läsarfavoriter i ponnysporten

2018Ett fullspäckat år är snart till ända och Ridsports läsare har varit flitiga med att hänga med i allt som har skett. Här hittar du fem av årets mest lästa händelser inom ponnysporten.

Året som gick: Fem läsarfavoriter i ponnysporten
Ett spännande ponnyår är snart slut. Foto: Madeleine von Koch och Istock

EM-GULD TILL INGEMAR

Ingemarguldpodiummvk
Medaljtrion på podiet. Foto: Madeleine von Koch

GULDKANTAD AVSLUTNING: Ingemar Hammarström gjorde sin sista start någonsin på ponny. Skulle det räcka hela vägen? Det gjorde det – Ingemar och Ocean des As tog ett bejublat guld i hoppning som enda helt felfria ekipage. ”Nu är jag redo att lämna över Olle. Vi har gjort allt vi kan göra”. Läs artikeln här.


DUNDERSUCCÉ I DRESSYREN

Smgavle_jennyschwielerstaaf__mg_1466
Vid SM fotades landslagsledare Pytt Hamberg med dressyrlaget inför EM: Meja Karlsson, My Sandgren, Ellen Olsson och Wynja Eriksdotter Rubin. Foto: Jenny Schwieler Staaf

TRISS TILL FINAL: Det svenska dressyrlaget på ponny-EM lyckades bättre än på många år. Inte mindre än tre svenska ryttare tog sig till final, där en blågul debutant placerade sig. ”Hur känns det att rida final med två lagkompisar? –Helt sjukt. Bara fantastiskt”. Läs artikeln här.


FRÅN DUMPAD TILL EM-VINNARE

Saffronosbornemvk2
Från rescue pony till hyllad EM-vinnare. Indian Feather har en annorlunda historia. Foto: Madeleine von Koch

EN SÄRSKILD HISTORIA: Fälttävlansvinnaren Indian Little Feather på ponny-EM fångade mångas hjärtan. Förutom att bemästra terrängbanor på högsta nivå har hon en historia likt få andra tävlingsponnyer – Feather är en ”rescue pony”. I 2-årsåldern hittades hon intrasslad i taggtråd i ett dike intill en väg på Irland, så långt bort från livet som hyllad Europamästare man kan komma. Läs artikeln här.


VANN DET STÖRSTA PÅ SVENSK MARK

Dphilipsvitzerzabrinort
Mot SM-guld. Foto: Roland Thunholm

KOM TILLBAKA: Drömmen om EM krossades, men Philip Svitzer och Zabrino fick revansch på svensk mark. Kort efter det tuffa bakslaget tog de SM-guld och de vann nyligen prestigefyllda Prins Carl Philips Pris. ”Det är en stor lättnad att få visa att jag är en av de bästa och att jag hade hört hemma på EM”. Läs artikeln här.


MARDRÖMMEN VÄNDE

Engla Westerberg - Magnificent Fj-7139
Engla och Magnificent in action. Arkivbild: Fredrik Jonsving

LYCKLIGT SLUT: Engla Westerberg fick, likt Philip, se sin EM-dröm gå i kras. På plats i Englad fick hon först det tuffa mätbeskedet, men sedan vände det. Nu satsar hon med Magnificent mot juniormästerskap. Läs artikeln här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden