Hoppning
9 februari 2019 06:30

Avel i stället för tävling för Vagabond de la Pomme

PensioneringVagabond de la Pomme, som bland annat har gått EM, ska framöver fokusera på avel och avlutar därmed sin internationella hoppkarriär.

Avel i stället för tävling för Vagabond de la Pomme
Vagabond de la Pomme tävlades framgångsrikt av Penelope Leprevost. Foto: Roland Thunholm

14-åriga Vagabond de la Pomme (SBS hingst f 2005 e Vigo d’Arsouilles-For Pleasure, uppf Cheval de Sport) ska nu fokusera på avel och drar sig tillbaka från banorna, meddelar ägarna Haras de Clarbec i sociala medier.

Vagabond de la Pomme har tillsammans med Penelope Leprevost flera framskjutna placeringar i Grand Prix. De var tvåa i världscupfinalen 2015 och hoppade EM i Göteborg 2017.

För ett år sedan splittrades ekipaget då Penelope Leprevosts samarbete med stuteri Haras de Clarbec avslutades. Nicolas Delmotte tävlade Vagabond under några månader innan Felicie Bertrand slutligen red hingsten i hans senaste internationella starter i höstas.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden