Fälttävlan
21 oktober 2022 06:25

Badminton krockar med kungakröning

Kunglig krockDe anrika tävlingarna Badminton Horse Trials, som grundades redan 1949, samlar varje år tusentals åskådare som ger sig ut för att titta på femstjärnig fälttävlan. Inför nästa års tävlingar har arrangören dock fått bekymmer - de krockar med kröningen av Storbritanniens nya kung.

Badminton krockar med kungakröning
Nästa år rids terrängen i Badminton en dag senare än vanligt. Foto: Badminton Horse Trials

Lördagen den 6 maj 2023 ska den nya kungen, Charles III, krönas – samma dag som terrängritten under Badminton Horse Trials var planerad att genomföras. De anrika tävlingarna, som vanligtvis arrangeras första helgen i maj, får nu maka på sig en dag för att inte krocka med det enorma evenemanget runt kröningen.

I ett pressmeddelande skriver arrangören att Badminton Horse Trials kommer att starta en dag senare nästa år, så att inte terrängen rids på kröningsdagen. Istället planerar man nu för dressyr under fredag och lördag, terräng på söndagen och banhoppning på måndagen den 8 maj.

För att alla ska kunna följa kröningen – som kommer att sändas på storbilds-tv under tävlingarna – meddelar arrangören också att dressyren kommer att starta tidigt på lördagen.

– Vi hoppas verkligen att det här underbara och historiska tillfället för kröningen kommer att göra tävlingarna verkligt minnesvärda, säger tävlingsledaren Jane Tuckwell i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden