Sportnytt
11 juli 2018 22:31

Beata Hermelin till final – bra start av Janelle Larsson

MästerskapFör andra året i rad är Beata Hermelin och Titanic VDL klara för final i Childrens-EM i hoppning i franska Fontainebleau. Dessutom har EM börjat bra för junioren Janelle Larsson som red in på tolfte plats.

Beata Hermelin till final – bra start av Janelle Larsson
Förra året red de Falsterbo, i år är det EM för juniorer som gäller för Janelle Larsson och Staralme ESC Z. Och mästerskapet har börjat bra. Arkivbild: Roland Thunholm

I hoppningen vid EM för children, juniorer och unga ryttare i franska Fontainebleau avgjordes på onsdagen laghoppningen för childrensryttare. Dessutom spikades finalfältet på 30 ryttare.

Precis som förra året är Beata Hermelin och Titanic VDL med till final. Förra året med idel felfria rundor i protokollet, den här gången har ekipaget åtta fel med sig in i finalen. Beata hade fyra fel första dagen, var felfri i går och avslutade med fyra fel i dag. Det är dock bara sex ekipage som har noll fel med sig in i lördagens avslutande final, så än kan mycket hända.

Isabell Carlstedt precis utanför final

Dagens avslutande hoppning var dock en tuff uppgift för de yngsta ryttarna. En rejält tilltagen 1.25-hoppning med till exempel trekombination i uppförsbacke var bara en av svårigheterna. 24, av 95, ekipage klarade av att rida felfritt – ett av dessa var svenska Isabell Carlstedt och Sandy. Men tyvärr räckte resultatet inte till en finalbiljett, Isabell slutade 32:a – tillsammans med övriga ryttare på 12 fel – och endast de 30 bästa gick till final.

– Trist förstås, men hon har gjort tre väldigt bra rundor och hade lite otur i går när hon rev två hinder i slutet av banan, berättar pappa Mikael Carlstedt på väg hem till Sverige igen för att hinna med att se mer av sina unghästar som är i Falsterbo och tävlar.

Det svenska laget fick inte rida dagens omgång som bara var öppen för de tio bästa lagen efter i går, utan slutade på 15:e plats. Ebba Danielsson/Bonita hade 5 fel i dag, medan Ebba Kewenter/Cickdown fick 16 fel och Lilly Landgren/Escusa 20 fel.

Felfritt av Janelle Larsson och Julia Hallberg

Juniorerna har inlett sin EM-hoppning med den första tidshoppningen där nedslag omräknas till sekunder.

Helt felfri, och med en bra tid, hade Janelle Larsson och Staralme ESC Z. Ekipaget ligger just nu på 12:e plats av 111 startande juniorer. Felfri, men med en långsammare ridit, var Julia Hallberg och Clann Lux Imp medan Ottilia Lundgren/Ti Quenta B och Michelle Cranning Hillgren/Udermus, båda hade två nedslag (åtta straffsekunder) och hamnade i mitten av resultatlistan.

Lagmässigt ligger Sverige 10:a av 22 startande lag, drygt tio fel efter ledande Irland.

Under torsdagen fortsätter både juniorer och ungdomsryttare med laghoppning, fälttävlan inleder med första dagens dressyr och ungdomsryttarnas lagdressyr ska avgöras.

Här hittar du resultaten från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden