Dressyr
15 april 2018 13:02

Bildspel: Finalfrossa från dressyren i Paris

VärldscupfinalRidsports fotograf Roland Thunholm fångade många fina ögonblick med världscupdressyrens finalister. Här kommer fler bilder på topp-fem.

Bildspel: Finalfrossa från dressyren i Paris
Isabell Werth firar på rätt sätt med champagne. Foto: Roland Thunholm

Segrande Isabell Werth med svarta stoet Weihegold OLD gav en mäktig uppvisning med allt fokus, erfarenhet och skicklighet dressyrens dominant är mäktig.

Laura Graves och Verdades gav en mäktig uppvisning och utvecklingen sedan deras första final 2015 i Las Vegas är otrolig. Utomhus, på hemmaplan under VM i Tryon i september kan marginalerna komma på Graves sida, det var nära redan nu.

Det var tajt mellan tredje och fjärde plats, Jessica von Bredow-Werndl fick sin tredje pallplats med Unee BB. Patrik Kittel bärgade en andra fjärdeplats efter en ritt med Deja som var stoets bästa på banan någonsin. Dorothee Schneider såg stark ut i kvalet men fick problem med sin ännu orutinerade Sammy Davis Jr.

Medaljer delas ut av dignitärer. FEI:s ordförande Ingemar de Vis delade ut den vackra pokalen, en tydlig klapp på axeln åt den duktiga arrangören i Paris GL Events.

Ridsport
Pokalen som en gång skänktes av designen Reem Acra, tidigare sponsor till världscupdressyren. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Ingemar de Vos, ordförande i FEI, med medaljörer. Foto: Roland Thunholm

Läs Ridsports:
Referat
Intervju Patrik Kittel
Intervjuer, medaljörer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden