Avelsnyheter
5 mars 2021 21:38

Bruksprovet avbryts – hingst isolerad med hög feber

Bruksprovet 2021Bruksprovet som just nu pågår på Strömsholm stängs efter att SWB haft kontakt med statsveterinär Gittan Gröndahl. Bedömningen avbryts som en försiktighetsåtgärd.

Bruksprovet avbryts – hingst isolerad med hög feber
AVN med Mikael Nolin gör ingen mer bedömning under årets bruksprov.

Under fredagskvällen meddelade SWB via ett pressmeddelande att en av hingstarna i årets bruksprov drabbats av hög feber och placerats i isolering.

Pressmeddelande från SWB:

”En hingst som deltar i bruksprovet på Strömsholm har under fredagen vid 18-tiden konstaterats ha hög feber. Hingsten flyttades omgående till isolering på Strömsholms Djursjukhus och ett antal prover är inlämnade till SVA för akuthantering och provsvar väntas komma under lördag eftermiddag. Inga hingstar får lämna anläggningen innan provsvar kommit.

Veterinär Malena Behring har varit i kontakt med statsveterinär Gittan Gröndahl och har tillsammans med SWB beslutat, med tanke på rådande smittsituation, avbryta bruksprovet som försiktighetsåtgärd.

SWB har i samråd med AVN beslutat att bruksprovsresultatet kommer att baseras på befintliga underlag för hingstarna och kommuniceras tidigast måndag kl 14, enligt tidigare information. Detta innebär att det inte kommer ske ytterligare bedömning av hingstarna för att erhålla ett eventuellt godkännande.

SWB kommer att kalla till presskonferens under morgondagen.”

Ridsport återkommer med mer information så snart uppgifter finns.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om bruksprovet 2021 (33)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden