Hoppning
31 augusti 2021 06:25

Dags för EM i hoppning – Beerbaum tippar på svenskt guld

MästerskapIdag inleds EM i hoppning med hästbesiktning och en uppvärmningsrunda för att känna på banan i tyska Riesenbeck. Arrangören, legendaren Ludger Beerbaum, har tippat sina favoriter - han tror på Sverige både i lag och individuellt. Här hittar du allt du behöver för att följa mästerskapet.

Dags för EM i hoppning – Beerbaum tippar på svenskt guld
Kan Peder Fredricson följa upp OS-medaljerna med ännu ett EM-guld, nu med Catch Me Not S? På söndag vet vi. Foto: Roland Thunholm

Själv har han hoppat hem tolv EM-medaljer, Ludger Beerbaum, utöver de fyra OS-guld han har i samlingen. I år har han lämnat över mästerskapstävlandet till andra, och är istället den som dragit igång jätteprojektet med att arrangera ett EM på hemmaplan i Riesenbeck – en uppgift arrangören vanligtvis har tre år på sig att färdigställa, men under coronapandemin fick tyskarna klartecken för mindre än ett år sedan.

Nu är dock allt klart för start, och Beerbaum hoppas på bra sport och fint väder. I en intervju på mästerskapets sajt tippar han dessutom sina favoriter.
– Det är alltid svårt att säga så här innan start, även favoriter kan misslyckas. Men Peder Fredricson är den som är toppfavorit, säger han.

På frågan vilket lag Beerbaum tror vinner, kommer svaret direkt.
– Det svenska laget. Det finns dock ytterligare några lag som kan få till det, som schweizarna eller tyskarna. Och belgarna, som kom trea i Tokyo, har också en bra chans, funderar han.

Start- och resultatlistor
Livesändning ClipMyHorse
SVT Plays sändningar
Arrangörens webb

Tidsprogram EM i hoppning

Onsdag 1 september
11:00 Tidshoppning

Torsdag 2 september
13:00 Laghoppning, omgång I

Fredag 3 september
13:00 Laghoppning, omgång II FINAL

Söndag 5 september
14:00 Individuell final, del I
16:00 Individuell final, del II

Sveriges hopplag till EM

Peder Fredricson/Catch Me Not S
Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W
Douglas Lindelöw/Casquo Blue
Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele
Reserv: Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden