Hoppning
1 maj 2022 12:30

De går vidare till semifinal i lag-SM

NationelltZon Väst i hästarnas elitserie i hoppning är färdighoppad och därmed är också de första lagen klara för semifinal i lag-SM.

De går vidare till semifinal i lag-SM
Harplinge Ridklubb lade grunden till den delade segern i elitseriens zon Väst när laget vann första omgången i slutet av mars. Nu är klubben klar för semifinal i lag-SM. Foto: Grevagårdens Ryttarförening

Det är Nääs Hästsportförening som har varit värd för omgång 2 och 3 i Folksam elitallsvenska på Åby Travbana den här helgen.

Sju lag har startat och på lördagen reds omgång 2 över 1,30-hinder. Hela fem lag var felfria i grundomgången och gjorde upp i en omhoppning som blev klar på kvällen efter lite speciella omständigheter som gjorde att enbart en ryttare från varje lag red omhoppning.

– Man brottades ju med mörkret eftersom det blivit förseningar under dagen så överdomaren och vi lagledare kom överens om att det fick bli så att vi valde en ryttare för varje lag som red, säger Helena Holm, lagledare för Hagens Ridsportförening till Svenska Ridsportförbundet.

Hagens Ridsportförening vann

Det var Hagens Ridsportförening, elitseriedebutanter och finalister i lag-SM förra året, som stod som segrare efter att lagets Linus Herzig/Greyson PH var felfri och sex tiondelar snabbare än tvåan i omhoppningen. Övriga ekipage i lördagens segerlag var Isa Hjortsäter/Fillika, Wilma Fransson/Step Dance for Fame och Fredrik Gustafsson/Skorphults Chaccado.

Föreningen Fjärås Hoppryttare blev tvåa.

På söndagens morgon reds tredje och sista omgången över 1,40-hinder. Billdals Ridklubb var enda laget som höll nollan i grundomgången. I segerlaget ingick Ebba Kewenter/Balotelli Love, Jennifer Krogh/Ludwig, Linn Widmark/Coleburn och Josephine Karlsson/Nolita de Loubet.

Harplinge Ridklubb blev tvåa med 4 fel.

Tre lag klara för seminfinal

Detta innebär att Billdals Ridklubb och Harplinge Ridklubb hamnar på samma poäng och toppar serien tillsammans efter tre omgångar. Trea totalt blev Hagens Ridsportförening som alltså gör Billdal och Harplinge sällskap till semifinalen.

Semifinalen rids på Strömsholm i början av juni och finalen avgörs under tävlingarna i Falsterbo i mitten av juli.

Resultat, lördag

Resultat, söndag

Regler, Folksam elitallsvenska

Total ställning (kan vara viss fördröjning med uppdateringar)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden