Dressyr
30 oktober 2021 19:28

Debutant skrällde i 7-årsfinalen

Sopade bananSofie Lexner och Janeiro Platinum fortsatte på lördagen segertåget 7-årsfinalen i Agrias Star of tomorrow. Ekipaget hade drygt fyra procents marginal till klassens tvåa.

Debutant skrällde i 7-årsfinalen
Snacka om debut! Sofie Lexner och Christinelund Dressages flaggskepp Janeiro Platinum kom, sågs och segrade i sjuårsfinalen på Elmia. Foto: Roland Thunholm

Tävlingsdebuten för beridaren på Christinelund Dressage, Sofie Lexner med stallets stjärna,  Jeneiro Platinum (KWPN  f-14 e Sezuan–UB40-Ferro, upp Titan Wilaras, äg Christinelund Dressage AB) blev en fullträff utan dess like. Ekipaget vann självsäkert torsdagens kval och upprepade bravaden i lördagens final, med rejält med publik runt arenan.

Procenten slutade på 78,857, vilket var rejäl marginal till andraplacerade Isabella Tovek och Questionmark 74,743. Trea slutade Emma Jönsson och Gray Galaxy 3 på 71,934 procent och därmed såg topptrion identisk ut både i finalrundan och i kvalet.

Sofie Exner-janeiro Platinum 2 211030 Rt
Ekipaget vann både kvalet och finalen med rejäl marginal till övriga startande. Foto: Roland Thunholm

Sofie Lexner har tidigare för Ridsport beskrivit hingsten som en extrem begåvning och siktet är inställt på de allra högsta klasserna i dressyr. Hingsten, som varit vida populär hos uppfödarna, pausar nu avelsarbetet för att helhjärtat matchas mot tävling.

–  Nästa år ska han koncentrera sig på sportkarriären. I vinter kommer vi att tappa honom för att kunna frysa in men det är sporten som gäller för honom framöver, sa Sofie Lexner till Ridsport tidigare i år.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från hästfesten i Jönköping (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden