Sportnytt
27 oktober 2021 06:20

Jönköping Horse Show drar igång – heta ryttare på plats

JHSDet har blivit dags för Jönköping Horse Show på Elmia i Jönköping. Under onsdagen går startskottet för den efterlängtade hästfesten som bjuder på Grand Prix-hoppning, Lövsta Future Challenge Dressage, Agria Ponny Trophy, Torstensons ungdoms-GP och mycket mer. Här är tv-länkar och allt du behöver veta.

Jönköping Horse Show drar igång – heta ryttare på plats
Peder Fredricson startar bland annat med H&M Crusader Ice i Jönköping. Foto: Roland Thunholm

Förra året ställdes hästfesten på Elmia in på grund av pandemin, men nu går startskottet återigen för Jönköping Horse Show. Både mässa och tävlingar drar igång under onsdagen med bland annat unghästklasser i hoppning, Rising Star och ATG Riders League-kval på 1,45-nivå. Under helgen bjuds det även på Torstensons ungdoms-Grand Prix, Lövsta Future Challenge  Dressage med ”dubbla kval” och Agria Pony Trophy i både dressyr och hoppning.

Helgen avslutas med finaler och Jönköping Grand Prix, som Fredrik Jönsson tog hem med Cold Play sist det begav sig. Utöver tävlingsklasserna bjuds det på scensamtal med ingen mindre än Peder Fredricson på söndag klockan 09.30.

Världsettan deltar även i ett panelsamtal på temat ”Oskodda hästar – för hållbarhet och prestation?” under ledning av Agria. Övriga paneldeltagare är tungviktarna Lars Roepstorff, forskare och professor vid Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi på SLU, veterinären Staffan Lidbeck och Agrias vd Agnes Fabricius. Samtalet äger rum klockan 13.00 på fredagen i Agria Ponnyklubbs monter.

Utöver Peder Fredricson, som bland annat startar med Thelma Hästak, H&M Crusader Ice och H&M Christian K, syns även guldkollegan Malin Baryard Johnsson i startfälten. Hon startar bland annat med H&M Chacco Dia och Harley Davidson, som vanligtvis rids av Helena Persson.
– Mitt nyckelben har inte läkt ihop ännu så Malin hjälper mig och ägaren så Harry får tävla på, berättar Persson för Ridsport.

Superheta världscuptrean Jens Fredricson och Markan Cosmopolit återfinns också i startlistorna. Det är således bäddat för en riktig spännande hopphelg.

Icke att förglömma är Lövsta Future Challenge Dressage, där publiken får se ritter av bland andra bokaktuelle Carl Hedin, Cecilia Bergåkra, Emma Jönsson, Lina Dolk och Caroline Darcourt.

Jönköping Horse Show – hemsida.
Tidsprogram Jönköping Horse Show.
Start- och resultatlistor.
Equisport sänder direkt – här är länken (betaltjänst).
Scensamtal med Peder Fredricson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från hästfesten i Jönköping (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden