Hoppning
25 maj 2018 14:21

Nationshoppningen avslutades med felfritt av Malin för Sverige

UPPDATERASLaghoppningen i Rom avgjordes under fredagseftermiddagen.

Nationshoppningen avslutades med felfritt av Malin för Sverige
Evelina och Dalila, här i GCT i Miami, slog fick fyra fel i Rom. Foto: Mario Grassia

18.50 Värdnationen Italien avslutade felfritt och tog segern. Läs mer här om slutställningen

17.35 Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana gjorde det igen – felfritt! Tack vare deras runda, som spikade den tredje dubbelnollan för dagen, säkrades Sveriges resultat på totalt 12 fel. Några lag återstår ännu innan slutliga ställningen är klar.

17.20 Ännu en fyrafelare för Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. 4+4 fel blir deras resultat för dagen och Sverige har just nu 12 fel totalt.

17.00 När varje nation har två ryttare kvar i den andra omgången toppar Schweiz och Italien på noll fel, före USA och Tyskland på fyra fel. Sverige har just nu totalt åtta fel, med det sämsta resultatet hittills borträknat.

16.45 Fredrik Jönsson och Cold Play fick två nedslag tätt inpå varandra i sin andra runda, i trekombinationen och på oxern just efter. Resten av banan gick desto bättre och ekipaget noterar 4+8 fel för dagen.

16.25 Henrik von Eckermann och Newton Abbot kickade igång den andra omgången för Sverige. Deras förra runda troddes vara felfri men visade sig vara en fyrafelare. Nu verkar det däremot stämma – felfri start på andra omgången för Sverige och 4+0 fel för ekipaget.

171027henrikynewtonrt
Newton Abbot och Henrik. Arkivbild: Roland Thunholm

15.55 Första omgången är klar. Tre lag tar med sig noll fel till andra omgången med noll fel: USA, Schweiz och värdnationen Italien.

15.40 Äntligen felfritt för Sverige! Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana avslutade första omgången med noll fel för laget och med en av de tidigare fyrafelarna borträknade landar de blågula på åtta fel efter första halvlek.

15.15  Evelina Tovek är tillbaka på gamma vinnarmark – förra året vann hon GCT:s GP i Rom. I dag gick uppdraget till Dalila de la Pomme och det verkade vara en höjdarrunda med noll fel för Sverige. Strax efter meddelades dock fyra fel på vattnet för ekipaget.

15.00 När varje land har haft två ryttare på banan har Italien och Schweiz ordnat dubbelt felfritt. Resultatlistorna visar 4+4 fel för Sverige.

14.43 Fredrik Jönsson och Cold Play visade att de är att räkna med när de gick ut som andra ekipage för Sverige. Oxern i tvåkombinationen, 5B, föll men i övrigt ser de ut att vara i fortsatt stabil form – likt vid nationshoppningen division 2 i Drammen där de var bästa svenska lagekipage.

I den första ryttaromgången hoppade flera länder felfritt, däribland USA och Tyskland.

Falsterbo 2017 Fredrik Jönsson Foto: Natalie Flensburg
Fredrik Jönsson var andra ryttare ut för det blågula laget. Arkivbild: Natalie Flensburg

 14.20 Henrik von Eckermann var först ut för Sverige med Newton Abbot och de levererade  till synes felfritt, vilket också noterades av såväl kommentator som på skärmen. En stund senare står det däremot fyra fel noterat för Henrik i protokollet.

Just före inledde det svensk-nyzeeländska VM-satsande ekipaget Bruce Goodin och Bäckatorps Danny V för Nya Zeeland. De övertygade på nytt och fick retfulla fyra fel på sista hindret.

Nationshoppningen ingår inte i Nations Cup, men räknas ändå som en av de mest prestigefyllda lagtävlingarna för hoppryttare, enligt svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Se klassen live:

Det svenska laget består av:
Henrik von Eckermann/Newton Abbot.
Fredrik Jönsson/Cold Play.
Evelina Tovek/Dalila de la Pomme.
Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden