Dressyr
24 april 2022 21:20

Dubbelseger för Johanna DueBoje efter mammauppehållet

NationelltDet blev en stark comeback för Johanna DueBoje efter ett kortare uppehåll från tävlingar i samband med hennes graviditet och barnafödande.

Dubbelseger för Johanna DueBoje efter mammauppehållet
Johanna Due Boje och Mazy Klövenhöj. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj (SWB sto f 2008 e Bocelli-National Zenith xx, uppf/äg Annette Karlsson och Pernille Primdahl) är tillbaka med besked efter att ryttaren blev mamma till en flicka i slutet av februari.

Ekipaget, som var påtänkt som OS-reserv förra året men fick lämna återbud på grund av en skada hos hästen kort innan avfärden till karantänen, visade klassen i första tävlingen efter mammauppehållet. Det blev seger i både Grand Prix och Grand Prix Special hos Lidköpings Ridklubb under helgen.

I lördagens Grand Prix var det 19 ekipage till start, Johanna DueBoje, som tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb, fick 71.631 procent och hölls som etta av samtliga domare.

 

I söndagens Grand Prix Special var det åtta ekipage på startlistan och även här var det en enig domartrio som satte Mazy Klövenhöj som etta, nu med 74,787 procent.

Hemmaryttaren Anette Christensson slutade tvåa tillsammans med Edwin i både Grand Prix och Grand Prix Special medan Jennie Larsson/Bonafide, Berga Ryttarförening, slutade trea i båda klasserna.

Under meetinget reds också ett kval i Lövsta Future Challenge.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden