Hoppning, Ponny
8 maj 15:17

Dubbla GP-segrar för Mathilda och Helga

InternationelltHelga TH.O, D-ponnyn som med Rachel Törnblom var fyra i ponnyernas världscupfinal och bästa nordiska ekipage vid ponny-EM i Polen förra året, har fått en ny, tillfällig ryttare. Framgångsrika Mathilda Hansson har tagit över tyglarna och det nya ekipaget verkar trivas tillsammans - de inledde med två internationella GP-segrar.

Dubbla GP-segrar för Mathilda och Helga
Mathilda Hansson har fått en fin start med Helga TH.O, här tillsammans med ägaren och tidigare ryttaren Rachel Törnblom. Foto: Privat

Helga TH.O. (KWPN sto f -12, e Q. Breitling LS-P Vancouver, uppf TH. Van Oirschot, äg familjen Törnblom) har utbildats av syskonen Richard och Rachel Törnblom, där den sistnämnda har haft stora framgångar med D-ponnystoet – tillsammans var de bästa nordiska ekipage som nia på ponny-EM 2022 och hoppade hem en fjärdeplats i ponnyernas världscupfinal vid årsskiftet.

Familjen Törnblom äger fortfarande Helga men eftersom Rachel blir 17 år i år är ponnytiden nu över och stoet ska säljas. I väntan på försäljning har Mathilda Hansson tagit över tyglarna, då hennes upplägg passar för Törnbloms.

– Det finns ett internationellt intresse för Helga men i väntan på att det ska bli klart så ville vi att hon skulle komma ut och tävla, så vi kontaktade Hanssons då Mathilda har åldern inne och åker mycket på internationella tävlingar, berättar Carina Törnblom.

Helgamathilda-1
Mathilda Hansson och Helga TH.O.

Och starten för det nya ekipaget kunde knappast blivit bättre – under Drammen Spring Tour nollade Mathilda och Helga fem av de sex klasser de startade i, och hoppade även hem segern i ponnyernas Grand Prix över 1,30-hinder både första och andra veckan.

I söndagens avslutande Grand Prix var det svenskt även på tredje plats, genom Lovisa Gelin och Deesje. I de mindre ponnyernas Grand Prix, där hindren låg på 1,15, toppade Selma Gustafsson Thelin med Niva före Leiah Cissig och Woodfield Night Light.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden