Världen
30 januari 2020 06:00

Edward Gal bidrar till välgörenhetsauktion

HjälpinsatsDen stora brandkatastrofen i Australien har drabbat miljontals människor och djur. Över 30 personer har mist livet i eldens framfart. Nu engagerar sig den nederländska världsstjärnan Edward Gal för de drabbade.

Edward Gal bidrar till välgörenhetsauktion
Edward Gal har engagerat sig för det branddrabbade Australien. Foto: iStock / Roland Thunholm

Många svenska och internationella ryttare har slutit upp för att skänka pengar och visa stöd för de drabbade i Australien. Bland annat har Patrik Kittel engagerat sig för att hjälpa hästar och hästägare som blivit drabbade av de omfattande bränderna.

Nu visar även den nederländska dressyrryttaren Edward Gal sitt stöd genom att skänka en staty av Totilas till en välgörenhetsauktion till förmån för de branddrabbade. På statyn finns det en personlig hälsning från Edward Gal. Exakt vad hälsningen innehåller framgår inte i auktionen.

Auktionen var på onsdagskvällen uppe i 2 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar närmare 14 000 svenska kronor.

Välgörenhetsauktionen arrangeras av facebookgruppen Equestrian Fundraising for Fire Relief och pengarna går till organisationen Blaze Aid. Organisationen Blaze Aid har funnits sedan 2009 och har inriktat sig på att bygga upp stängsel och infrastruktur efter stora naturkatastrofer.

Förutom Edward Gals Totilas-staty pågår just nu även en auktion med en historisk keps från OS i Peking 2008. Kepsen är signerad av hela det australiska landslaget i fälttävlan som då tog lag-silver.

Alla pengarna från auktionerna går enligt uppgift oavkortat till Blaze Aid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden