Fälttävlan
25 september 2016 16:55

EM-brons till Sofia Sjöborg

Svenska junioren Sofia Sjöborg slog till och fixade ett brons på EM i Italien. Tack vare en felfri banhoppning tog hon och DHI Mighty Dwight steget upp på den eftertraktade pallen.

EM-brons till Sofia Sjöborg
Mot EM-brons!


Vinnarekipaget. Foto: Privat

Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight har klättrat stadigt genom junior-EM. De inledde som femma i dressyren, red upp sig till fjärdeplatsen genom felfri terräng och säkrade till sist den efterlängtade medaljen genom en felfri banhoppning.
– Min häst har varit med mig hela tiden och gjort allt han kunnat för att vara felfri, sa bronsmedaljören till SvRF.

Den Englandsbaserade junioren, som har svenska rötter genom sin pappa från Örebro, red EM för Sverige redan förra året och var då näst bästa blågula ryttare. Tidigare i år har hon bland annat en seger i CCI2* på Irland.

Klipp från Sofias Facebook:

Det svenska juniorlaget landade på femte plats och det svenska young rider-laget på åttonde plats. Bästa young rider indivduellt var Alexandra Jurå på Apollo Gammelgården på plats 29.

Resultat

Vill du läsa en längre bronsintervju? Kolla in nästa nummer av Ridsport som finns i butik och brevlådor på torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden