Hoppning
10 juli 2019 12:04

Svensk tvåa i ungdomarnas GP-hoppning

Falsterbo Horse ShowDet blev en svensk andraplats när ungdomarnas Grand Prix avgjordes i Falsterbo på onsdagen. Det var Erik Nordström som kom närmast efter norska vinnaren. "Min häst gör alltid sitt bästa," säger 17-åringen om Chanel som har han haft sedan i februari.

Svensk tvåa i ungdomarnas GP-hoppning
Erik Nordström tog ledningen efter sin omhoppning. Foto: Roland Thunholm

Det blev en spännande upplösning av Torstensons Ungdoms Grand Prix i Falsterbo på onsdagen.

Jag är absolut inte besviken med min andraplats. Jag har haft hästen sedan i februari och hon har inte gjort så mycket. Erik Nordström.

20 ekipage kom till start i ett soligt Falsterbo inför näst intill fullsatta läktare på den internationella arenan. Av dessa var nio felfria och gjorde upp i en omhoppning.

Om det var nerverna eller starka viljor att vinna och därmed ta lite chanser i omhoppningen som gjorde att bara tre lyckades sätta en nolla i omhoppningen är svårt att säga. Men Erik Nordström var både snabb och felfri med Chanel och tog ledningen. Den behöll han ända tills sista startande, Norges Mathilde Kristine Kalland/Estolga (KWPN sto f 2009 e Toulon-Goodwill, uppf W. Litjen äg van Grunsven Jumping Stable).

Kristinekall
Norges Mathilde Kristine Kalland och Estolga.
Carleriksson2
Carl Eriksson och Dee Sign var ett av ekipagen som tog sig till omhoppning.

Mathilde Kristine Kalland var felfri och ungefär en halv sekund snabbare än Erik Nordström som slutade tvåa. Joel Torstenson/Phinemang blev trea.

– Jag är absolut inte besviken med min andraplats. Jag har haft hästen sedan i februari och hon har inte gjort så mycket, säger Erik Nordström som beskriver sin häst som ”mycket speciell”.

– Hon är lite från dag till dag, en konstig häst att ha göra med. Men hon gör alltid sitt bästa.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden