Nyheter
14 maj 2020 13:10

Fler internationella mästerskap stryks – EM i Portugal näst på tur

CoronavirusetDe internationalla mästerskapen försvinner på löpande band från tävlingskalendern. Utöver ponny-EM står det nu klart att EM i hoppning för young rider, junior och children i Vilamoura, Portugal ställs in på grund av coronakrisen.

Fler internationella mästerskap stryks – EM i Portugal näst på tur
Janelle Larsson och Staralme ESC Z var ett ynkligt nedslag från medalj vid junior-EM i hoppning 2018. Årets mästerskap ställs nu in på grund av pandemin. Foto: www.eventingphoto.com

– Det är givetvis tråkigt, men förväntat i och med att läget ser ut som det gör, säger Henrik Lannér, landslagsledare i hoppning för young rider och junior i ett uttalande på Svenska Ridsportförbundets sajt.

Inga av Sveriges unga hoppryttare har tävlat internationellt sedan Herning i början av mars. Att med det upplägget göra en satsning inför ett stort mästerskap ser landslagsledaren som en omöjlighet.

Hernik-lanner
Henrik Lannér Foto: Arkiv

– Man måste kunna förbereda hästarna på ett vettigt sätt. Det hade knappast varit möjligt att genomföra så som det ser ut nu, säger Henrik Lannér, som ser 2020 som ett förlorat år internationellt:

– Vi kan nog inte räkna med så många internationella starter i år. Det är högst osannolikt att det blir av. Men det vore väldigt kul om vi kan komma igång med nationella tävlingar så småningom, säger Lannér.

Övriga internationella mästerskap som ställts in är ponny-EM i hoppning, dressyr och fälttävlan, EM för young rider och juniorer i dressyr och fälttävlan samt EM i reining för young rider och junior. Detsamma gäller VM och EM i voltige som skulle hållits på Flyinge.

Två mästerskap i slutet av sommaren finns fortfarande kvar i tävlingskalendern. Det är EM i dressyr för U25 och children i Budapest – Pilisjaszfalu, Ungern, den 18-23 augusti. EM i distansritt för young rider och junior i Vic, Spanien, 25-27 september står också kvar i planeringen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden