Ponny
6 juni 2022 19:40
Ridsportplus

Flyinge Ryttarförening är årets mästarlag

Lag-SMDet blev Flyinge Ryttarförening som hoppade hem guldet i lag-SM för ponnyer på Strömsholm på måndagen. "Jag tycker det är jätteroligt att rida i lag även om det blir nervöst på ett annat sätt än när man bara tävlar för sig själv," säger guldlagets Mathilda Hansson som var felfri rakt igenom finalen.

Flyinge Ryttarförening är årets mästarlag
Att få rida först i ärevarvet efter ett SM händer inte varje dag. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter måndagens två omgångar stod det klart: Flyinge Ryttarförening är svenska mästare i laghoppning för ponnyer 2022.

Det är jätteroligt att få dela allt det roliga med andra.Mathilda Hansson.

Skåneklubben landade på totalt 4 fel i finalens två rundor, medan silvermedaljören Billdals Ridklubb hade 12 fel och bronsmedaljören Jump Club Ridsportförening 24 fel.

12-åriga Mathilda Hansson var en av två i segerlaget som var felfri i båda rundorna på måndagen, den andra dubbelnollan var Caroline Ankarcrona.

”Behålla mitt eget lugn”

– Jag jobbar mycket på att behålla mitt eget lugn, det är viktigt i laghoppningar. Jag försöker att fokusera på mig och min häst och samtidigt ta hjälp av lagkompisarna, säger Mathilda Hansson.

Tillsammans med lagkompisen Elsa Darlington är hon den i laget som har ridit samtliga tävlingar fram till SM-guldet.

– Jag tycker det är jätteroligt att rida i lag även om det blir nervöst på ett annat sätt än när man bara tävlar för sig själv. Men det är jätteroligt att få dela allt det roliga med andra, fortsätter Mathilda Hansson.

Underlaget fungerade

Mycket regnande hade gjort Strömsholms gräsbana svår att rida på, och det var en hel del upprörda känslor innan helgens tävlingar.

– Det har fungerat jättebra med underlaget, de hade lagt sand på, säger Mathilda Hansson som också tyckte att banorna var bra byggda.

Matilda Hansson 1 220606 Rt
Mathilda Hansson var dubbelt felfri i ponnyernas final i lag-SM. Foto: Roland Thunholm

Guldet var efterlängtat då Flyingelaget hamnade precis utanför pallplats och blev fyra förra året. 2020 reds det inget lag-SM i hoppning för ponnyer på grund av pandemin.

– Nu funderar vi på att fira det här genom att alla som har ridit i laget tar en middag tillsammans i morgon, säger Mathilda Hansson.

Flyinges segerlag i finalen bestod av Elsa Darlington/Lavally Sam, Caroline Ankarcrona/Hot´n Tot, Elin Andersson/Hembys Ronaldo och Mathilda Hansson/Unsphinx D’hurl ’Vent

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden