Hoppning
5 mars 2014 17:38

Folkfest för final i Falsterbo

AgriaAllsvenskans final avgörs under Falsterbo Horse Show lördagen och söndagen 5-6 juli. "Det blir en viktig del av sommarens hästfest", säger Annika Ersgård sportchef för hoppningen på Ridsportförbundet.

Folkfest för final i Falsterbo
Fjärås Hoppryttare är regerande svenska mästare efter segern i Globen 2013.

– Svenska Ridsportförbundet är ansvarigt för utveckling av sporten och att ha finalen i Falsterbo tycker jag är optimalt, fortsätter Annika i ett svar på det öppna brevet där norrländska lagledare starkt kritiserade valet av finalplats.

Agria utlovar resebidrag för ryttare i de två norrländska lag som går till final. Redan nu är det klart att Enköpings Ridklubb och Helsingborgs Fältrittklubb öppnar sina stalldörrar för att hästarna norrifrån ska kunna stallas upp och vila under resan.

Organisationskommittén för Falsterbo Horse Show, med Jana Wannius i spetsen, välkomnar finalen i AgriaAllsvenskan och ska göra allt för att ryttare och lagledare ska trivas i Falsterbo.

– Alla ryttare och lagledare i AgriaAllsvenskans final får inträdesband för hela veckan inklusive de internationella dagarna. Alla hästar i AgriaAllsvenskans final kan stallas upp redan två dagar innan tävlingarna sätter igång och stå kvar hela veckan. Detta utan extra kostnad. Lagen får också, precis som under ett internationellt mästerskap, komma in på tävlingsbanan och träna och träningshoppa 20 minuter per lag dagen innan första tävlingen, säger Jana Wannius på SvRF:s webb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden