Hoppning
3 april 2019 15:35

Fredricson segrade och Whitaker föll

Svensk smakstartDen internationella hoppningen på Gothenburg Horse Show har tagit fart. Den inleddes med en 1,40-klass där en svensk storfavorit tog segern.

Fredricson segrade och Whitaker föll
Peder Fredricson och Kirlo satte fart på GHS med en seger. Foto: Roland Thunholm

Gothenburg Horse Shows internationella hoppningen inleddes med en tidshoppningen över 1,40-hinder. Den svenska publikfavoriten Peder Fredricson slog till direkt och tog segern med H&M Kirlo van den Bosrand (BWP val f 2010 e Cardento-Htrillo van de Heffinck, uppf Luc Huyghe, äg Quimore AB).

Valacken har  tävlats av Belgienbaserade Olivia Kinneson upp till 1,50. I höstas inleddes ett samarbete med Grevlundagården (läs mer om det i tidigare artikel) och i januari debuterade Peder och Kirlo tillsammans.

Mer svenskt i listan

Francois Jr Mathy med Hello Diamant och Kelli Cruciotti med Zidante landade just efter i resultatlistan som tvåa och trea. Svenskt var det återigen på fjärde plats genom Erica Swartz och Yaya Nike.

Även två svenska unga LFC-ryttare placerade sig: Karin Martinsen och Stenhaga Tulip Tattoo på plats nio och Ridsportkometen Alice Tapper med Doge Dogelito på plats tolv.

140ericaswartzyajart
Erica Swartz och Yaya Nike inledde fint i Scandinavium. Felfritt och fjärde plats. Foto: Roland Thunholm
140karinmartinsentuliprt
U25:an Karin Martinsen inledde med en placering. Foto: Roland Thunholm

För den brittiska stjärnan John Whitaker slutade 1,40-klassen inte som planerat och det såg ut att bli en riktigt otäck avrundning efter en felfri inledning med Argento.

På hinder sju hoppade de för nära infångaren och föll i landningen. Efter att ha travat runt arenan lät sig Argento fångas in av sin ryttare och de kunde tillsammans gå ut från banan.

Resultat

Ridsport
rgento och John Whitaker, som tidigare har drabbats av hjärnblödning under tävling i Sverige, föll efter hinder sju. Foto: Roland Thunholm
Img_0311
Den brittiska legendaren fördes till sjukhus efter en avramling på en GCT-tävling 2017, men nu verkade han till synes ha klarat sig bättre. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden