Hoppning
21 februari 2019 15:15

Fyra svenskar med i årets Global Champions League

LagtävlingLagen till Global Champions League har presenterats och fyra svenska finns med.

Fyra svenskar med i årets Global Champions League
Malin Baryard Johnsson, här med H&M Indiana, är ett av GCL:s tillskott. Foto: Roland Thunholm

Nu har lagen offentliggjorts inför årets Global Champions League, som rids sida vid sida med Global Champions Tour. Lagtävlingen startade 2016 och ryttarna rider i lag som bildas över nationsgränserna.

Varje team består i år av sex ryttare, inklusive en U25-ryttare, och det varierar från omgång till omgång vilka som deltar. Totalt är det 16 lag i serien som kickar igång i Doha nästa helg och angör Stockholm i mitten av juni, under Stockholm Horse Week.

Finalen går i Prag i december och vid den senaste finalen fanns sisådär 65 miljoner kronor i prispotten. Anmälningsavgiften för lag har tidigare legat på två miljoner euro per säsong – pengar som betalas av ryttarna själva eller av deras sponsorer.

Malin ny i ligan

Malin Baryard Johnsson är den svenska nykomlingen i ligan och rider i Berlin Eagles med Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt, Christian Kukuk, Lorenzo de Luca och Emil Hallundbaek.

Peder Fredricson fortsätter i serien, men hoppar nu för Shanghai Swans. Han teamar med Daniel Deusser, Pius Schwizer, Shane Sweetnam,  Kamal Bahamdan
och Kim Emmen

Evelina Tovek, vars lag gick långt i finalen förra säsongen, rider åter för Scandinavian Vikings. Lagkamraterna är Christian Ahlmann, Leopold van Asten, Danielle Goldstein, Geir Gulliksen och Teddy Vlock.

Skånska Mathilda Karlsson, som numera rider för Sri Lanka, är med i laget Hamburg Giants med Simon Delestre, Bart Bles, José Alfredo Hernández Ortega, Lauren Hough och Titouan Schumacher.

Kompletta lista över lagen

Team Scandinavian Vikings - Evelina Tovek (swe) On Dalila De La Pomme
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme var enda svenska ekipaget i finalen 2018 och ingick i fjärdeplacerade laget Scandinavian Vikings. Foto: Stefano Grasso/GCL

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden