Hoppning
5 februari 16:57

Henrik och Angelica topplacerade i Bordeaux

BordeauxHenrik von Eckermann följde upp lördagens tredjeplats i världscupen med ytterligare en pallplacering på söndagen. Angelica Augustsson Zanotelli fick också ett fint svar från sin svenskägda framtidshäst.

Henrik och Angelica topplacerade i Bordeaux
Henrik von Eckermann och Iliana jobbar ihop sig. Foto: Stefano Grasso/LGCT

På söndagen blev det ytterligare en topplacering för Henrik von Eckermann efter lördagens tredjeplats i världscupkvalet med King Edward. Tillsammans med Iliana red världsettan in som trea i 1,60-klassen som gick i två faser. Ekipaget var en hundradel snabbare än hemmaryttaren och segraren Gregory Cottard och hästen Cocaine du Val i omhoppningen, men fick ett nedslag.

– Det känns väldigt bra. Särskilt eftersom det var lite klasser på erfarenhetskontot förra veckan och nu att få den här utdelningen på de små förändringar vi har gjort, det betyder mycket, säger Henrik von Eckerman till Svenska Ridsportförbundet.

Det har varit några rundor med flera nedslag för guldryttaren och Iliana, men som vanligt handlar det om att skruva på detaljer.
– Hon är väldigt het och lite speciell. Hon lever mycket på gnistan och den måste man bevara. Man måste vara mycket ”medhåll” och kompromissa. Och samtidigt ha kontroll men utan att styra för mycket, den balansen är ju väldigt fin ibland, men det är ju också det som gör resan så kul, säger Henrik von Eckermann.

Allra snabbast i GP-klassen var gårdagens världscupsegrare Marlon Modolo Zanotelli som också fick ett nedslag och blev tvåa med Grand Slam VDL. Elva blev Angelica Augustsson Zanotelli som fick ett nedslag i grunden med Kalinka van de Nachtegaele. Endast fyra av 36 startande ekipage gick till omhoppning.

Tidigare på söndagen blev Angelica trea i ackumulatorhoppningen över 1,50-hinder med framtidshästen Kendrick 4, som ingår i landslagets utvecklingsgrupp. Vann klassen gjorde hemmaryttaren Penelope Leprevost med Candy d’Elle.

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden