Hoppning
6 september 2020 20:25

Henrik von Eckermann GP-tvåa i Aachen

InternationelltHenrik von Eckermann kom under söndagen tvåa i prestigefulla Aachen Grand Prix med Peter Pan. Vann gjorde holländaren Maikel van der Vleuten efter en utmanande omhoppning med idel världsryttare i startfältet.

Henrik von Eckermann GP-tvåa i Aachen
Henrik von Eckermann och Peter Pan på Scandinavium tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Peter Pan (val f-10 e Perigeux-Escudo 19, uppf Hans-Joachim Bruns, äg GT Elite Scandinavia AB) är den ultraatletiske lille fuxen som imponerade stort på Scandinaviumpubliken i början av året. Då berättade Henrik von Eckermann att det har tagit tid att bygga upp den känslige valacken, både i kroppen och mentalt, men att det hade givit resultat. Sedan dess har Peter Pan sakta men säkert spänt vingarna – och under söndagen imponerade valacken stort genom att hoppa hem andraplatsen i prestigefulla Aachen Grand Prix på 1,50-nivå.

Henrik von Eckermann red i mål på tiden 45,38 sekunder och fick endast se sig slagen av holländaren Maikel van der Vleuten med Beauville Z som var snäppet snabbare med 44,77 sekunder. Trea kom fransmannen Julien Epaillard med hästen Safari d’Auge. Klassen bjöd på 48 starter med 21 till omhoppning, där sju var dubbelt felfria.

Resultatlista 1,50 i Aachen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden