Distansritt
26 november 2018 15:51

Veterinär ny ledare för svenska landslaget

Landslag Nu är det klart vem som tar över efter Leonard Liesens som landslagsledare i distansritt. Och det blir en person som känner den svenska truppen väl.

Veterinär ny ledare för svenska landslaget
Maria Svensson var det svenska distanslagets veterinär på VM. ArkivFoto: Annelie Frank

Maria “Mia” Svensson blir ny landslagsledare i distansritt för Sverige. Hon är inte någon ny bekantskap för landslagsryttarna då hon har varit landslagens veterinär sedan 2016.

– Jag kommer att kombinera att vara både landslagsledare och landslagsveterinär, säger Mia Svensson till Svenska Ridsportförbundet.

Svensk distans hade medvind 2017 med bronsmedalj i lag i Belgien, årets stora mästerskap var VM i Tryon där distansritten inte genomfördes.
– Vi var väl förberedda inför VM. Vi hade en underbar laganda. Men det är klart att alla kände en stor besvikelse när tävlingarna stoppades. Men alla ser nu framåt och vill gå vidare.

EM är stora målet

2018 är EM i Euston Park, Storbritannien, 15-18 augusti, det stora målet för den svenska truppen.

38-åriga Mia Svensson är från Finland och har bott i Sverige i tolv år, alltså sedan hon kom till Sverige för att arbeta på Mälarens Hästklinik efter att ha tagit sin veterinärexamen. Hon har varit aktiv ryttare själv och har tävlat i dressyr och hoppning. Hon är också FEI-veterinär.

Optimism

–  Vi ser verkligen mot att Mia tar platsen och har en stor förväntan inför kommande säsong.
Det känns verkligen att det finns optimism och framtidstro i svensk distansritt, säger distanskommitténs ordförande Marianne Eriksson till Svenska Ridsportförbundet.

Tidigare landslagsledaren Leonard Liesens, Belgien, har valt att gå i pension.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden