Sverige
24 juli 2020 06:40

Hotet: Böter på 75 000 kronor för otillåten hästverksamhet

Risk för böterEn kvinna kan få betala 75 000 kronor i vite om hon fortsätter bedriva sin professionella verksamhet. Hon har inte tillstånd för de 15 hästar hon har uppstallade.

Hotet: Böter på 75 000 kronor för otillåten hästverksamhet
En företagare med hästverksamhet riskerar att få betala vite. (bilden har inget samband med texten)

För att få driva yrkesmässig hästverksamhet krävs tillstånd från länsstyrelsen. En kvinna i Sjöbo ansökte i augusti 2019 om att få bedriva hästverksamhet. Men när länsstyrelsen gjorde ett besök i november samma år hade kvinnan redan tio egna hästar och fem inackorderingar, något som länsstyrelsen anser är yrkesmässig verksamhet.

En annan upptäckt länsstyrelsen gjorde var att det fanns brister i byggnaderna där hästarna förvarades. Det rapporterar Ystads Allehanda.

Enligt tidningen lovade kvinnan att åtgärda bristerna till februari 2020. Men kvinnan har inte hört av sig till länsstyrelsen och nu har myndigheten avslagit hennes ansökan om att bedriva yrkesmässig hästverksamhet.

Kvinnan riskerar att få betala 5 000 kronor i vite för varje häst om länsstyrelsen upptäcker att verksamheten fortsätter, det vill säga 75 000 kronor för 15 hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden