Sverige
28 januari 2013 11:01

Hundar attackerade ekipage

När Susanne Steen var ute och red i Smedjebacken i lördags stötte hon på två lösa hundar, som började jaga ekipaget.

Hundarna kom rusande emot Susanne och hennes halvblod Eskil.
– Hästen hoppar då runt och börjar springa bort från hundarna. Hundarna springer efter och ägaren ropar efter dem utan framgång. Jag lyckas vända hästen och få den att springa mot hundarna som då vänder och springer tillbaka till ägaren. Ägaren försöker få fatt i rottweilern som inte bryr sig utan har siktet inställt på hästen, berättar Susanne för Dalarnas Tidning.

Rottweilern gör sedan utfall mot hästens hals, vilket gör att hästen till slut får panik och sätter av i sken. Men hundarna följer efter och efter en stund kastar sig Susanne av hästen och gömmer sig i en bil medan hästen fortsatte mot stallet.
– Det enda jag tänkte var, får de en chans så dödar de mig, säger hon till tidningen.

Susanne får till slut tag i en vännina som hämtar upp henne. Under tiden har hästen kommit hem till stallet, där Susannes dotter Samantha lyckas fånga honom.
– Eskil hyperventilerade och var otroligt uppjagad. Men nu är han mest trött och stel men mår annars bra, säger Samantha.

Susanne funderar nu på att polisanmäla händelsen, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden