Nyheter
12 april 2020 12:49

”Inte säkert att OS kan genomföras i Tokyo 2021”

Osäkert lägeOS i Tokyo har skjutits upp till 2021 med invigning den 23 juli. Nu säger OS-generalen Toshiro Muto att det inte finns någon garanti för att spelen kan arrangeras då heller.

”Inte säkert att OS kan genomföras i Tokyo 2021”
OS-värdstaden Tokyo har till stora delar stängt ner för att förhindra spridningen av coronaviruset. Foto: Byjeng/Istock

Den 24 mars meddelade internationella olympiska kommittén, IOK, att OS i Tokyo skjuts upp till 2021 på grund av coronavirusets framfart. Nu flaggar den japanska arrangören för att spelen kanske inte blir av 2021 heller.
– Jag tror inte att någon är kapabel att säga om det är möjligt att få det under kontroll till nästa sommar. Vi är definitivt inte i en position där vi kan ge något klart svar, sa Toshiro Muto, vd för OS-organisationen, på en presskonferens för några dagar sedan.

Även om sommarspelen skulle skjutas upp till senare på året går det inte att garantera att de kan genomföras, menade han. Det rapporterar Dagens Nyheter. För närvarande är OS i Tokyo tänkt att äga rum den 23 juli-8 augusti 2021 medan Paralympics inleds den 23 augusti. För fem dagar sedan utlystes nationellt nödläge i Japan på grund av coronapandemin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden