Hoppning
24 november 2019 16:20

Janelle Larsson GP-vinnare – upp i ledning mot GHS

Flyinge IndoorJunioren Janelle Larsson tog hand om söndagens GP-seger över 1,50-hinder på Flyinge. Det innebar inte bara en stor prischeck - Janelle går även upp i ledning i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Janelle Larsson GP-vinnare – upp i ledning mot GHS
Janelle Larsson och Staralme Esc Z vann söndagens Grand Prix på Flyinge. Foto: Yvonne Karlsson

Vid Flyinge Hästsportklubbs elittävlingar under helgen reds under söndagen meetingets högsta klass, en Grand Prix med 1,50-hinder. 29 ekipage startade i klassen, där de åtta främst placerade efter första rundan gjorde upp i en winning round.

Janelle Larsson/Staralme Esc Z, Sissela Smith/Charmonix CC och Jacob Hellström/Jus d’Orange van’t Bisthof hade bästa utgångsläget med felfri första runda, medan inte mindre än fyra ekipage startade med ett tidsfel från första rundan.

I winning round lyckades inget ekipage nolla, däremot gick tre ekipage felfritt över hinder men med ett tidsfel. Segern gick till Janelle Larsson på totalt ett fel, Jens Wickström och Cariño BTB tog hand om andraplatsen med totalt två tidsfel före Jörgen Larsson/Conrad på tredje plats – också på två tidsfel.

Plockade poäng i Lövsta-kvalet

Segern innebar 15 000 kronor i prispengar för Janelle, och också 35 poäng i Lövsta Future Challenge Jumping U25 som hade sin andra omgång av kvalklasser på Flyinge. U25-ryttarna plockade poäng i klasserna från 1,45 och högre, där Janelle och Staralme Esc Z även tog en femte plats i lördagens 1,45 och belönades med poäng även där. De två ryttare som har flest poäng efter de totalt tre kvaltävlingarna får en inbjudan till Lövsta Future Challenge-finalen under Gothenburg Horse Show, där de kan rida alla klasser utom världscupen och specialklasserna.

För junioren Janelle Larsson skulle det vara en fantastisk upplevelse att få rida Lövsta Future Challenge finalen i Göteborg.
– Vi får se hur jag ligger till i rankinglistan. Inför en sådan utmaning är det viktigt för mig att jag känner att jag har en chans att prestera på topp, säger Janelle i ett pressmeddelande.

Janelle Larsson i ledning

I dagsläget leder Janelle Larsson och Staralme Esc Z ligan med 68,2 poäng före Rebecca HallbergFischer/Chilli Cat som har 57 poäng. Det tredje och sista kvaltillfället rids under Borås Grand Prix 6-9 februari.

Resultat
Ställning Lövsta Future Challenge Jumping U25

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden