Hoppning
13 juli 2018 16:53

Janelle Larsson med i medaljstriden 

MästerskapEfter en felfri runda i dagens 1.40-hoppning ligger junioren Janelle Larsson på fjärde plats vid juniorernas EM i hoppning i franska Fontainebleau, endast 0,5 fel från bronsplatsen inför söndagens hoppfinal.

Janelle Larsson med i medaljstriden 
Janelle Larsson har visat storform på EM för unga tillsammans med Staralme ESC Z. Foto: Eventingphoto.com

För hoppningens del avgjordes lagtävlingarna för juniorer och unga ryttare under fredagen. Båda de svenska lagen hamnade på elfte plats och avgörandet i dag stod mellan de tio bästa lagen efter gårdagens hoppning.

Individuellt fick dock svenskarna rida för att kämpa om finalbiljetter till på söndag. Juniorekipaget Janelle Larsson och Staralme ESC Z imponerade än en gång och red felfritt på den tuffa 1.40-banan, något endast 14 av 93 ryttare klarade av.

Därmed har Janelle 6,70 fel inför söndagens final – som avgörs över två rundor. På bronsplats ligger britten Oliver Fletcher som har 6,20, silverplatsen innehas just nu av ryska Erik Shcibrik med 5,32 och i ledning Jason Foley från Irland med 1,59 fel. Men det är väldigt jämnt, de 13 ekipage som ligger närmast bakom Janelle är alla mindre än ett nedslag efter.

Bra avslutning för Axelina Petterssson-Häggström

För övriga svenska juniorer räckte inte resultaten sett över hela veckan till final. Julia Hallberg/Clann Lux Imp, hade chansen men fick 12 fel i dagens hoppning och därmed försvann den möjligheten. För Axelina Pettersson-Häggström/Evita blev det en riktigt bra avslutning med 4 fel, men tyvärr var första dagens hoppning inte tillräckligt bra för att det skulle räcka ända fram.

Ottilia Lundgren/Ti Quenta B hade en tuff sista dag med 21 fel medan Michelle Cranning Hillgren valde att inte starta Udermus i dag eftersom finalchansen redan var borta.

Medaljörer med anor

I lagtävlingen gick guldet till Belgien, där bland annat Thibault Philippaerts (lillebror till Olivier och Nicola) var med. I det brittiska laget som tog silver finns ”förstås” en Whitaker med, i form av Jack Whitaker, son till Michael. Även i bronslaget – Irland – finns en ryttare med meriterade släktingar i form av Bertram Allens lillebror Harry Allen.

Sverige har tidigare tagit en lagmedalj i dressyren för unga ryttare på mästerskapet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden