Hoppning
13 oktober 2021 06:20

Jens Fredricson och Douglas Lindelöw rider i Oslo

VärldscupenEfter att restriktionerna lättat även i grannlandet är det äntligen dags för världscuppremiär i den västeuropeiska ligan. Sverige har fått två biljetter till världscupklassen i Oslo som rids på söndag. Jens Fredricson och Douglas Lindelöw är uttagna att rida medan Stephanie Holmén har möjlighet att kvala på plats.

Jens Fredricson och Douglas Lindelöw rider i Oslo
Douglas Lindelöw och Casquo Blue vid EM 2021. Foto: FEI/Christophe Tanière

Taggade för premiären i Longines FEI World Cup i Oslo är Jens Fredricson och Douglas Lindelöw, som tagits ut av förbundskaptenen Henrik Ankarcrona. Klassen avgörs söndagen den 17 oktober och SVT sänder direkt. Det är den första deltävlingen av totalt tio inför Europafinalen i Göteborg i februari.

Jens Fredricson har med sig två starka kort till Oslo. Han rider Markan Cosmopolit (SWB val f-11 e Cohiba 1198- Calido I, uppf  Sören Savgren, äg Strömsholms Marketenteri), som var med och säkrade pallplatsen i nationshoppningen i Aachen, och Lövsta-hingsten Karmel van de Watering (hingst f-10 e Diamant de Semilly-Quick Star, uppf Marcel Broeckx, äg Lövsta Stuteri).

Douglas Lindelöw har i sin tur med sig EM-hästen Casquo Blue (OS val f-10 e Chacco-Blue-Carthago-Grannus, uppf Stuteri Lewitz, äg Stall Zet) och nya stjärnskottet Casemiro CC (HOLST sto f-11 e Cachas-Contender, uppf Jochen Ramcke, äg CC Holsteiner Breeding). Den senare reds tidigare av Sissela Smith som gjort jobbet upp till svår klass som beridare hos CC Holsteiner Breeding. Det har bland annat resulterat i SM-guld inomhus i fjol och SM-silver utomhus så sent som i augusti. Oslo Horse Show bjuder på goda minnen för Douglas Lindelöw som tillsammans med Zacramento tog sin första världscupseger här 2018.

På plats i Oslo är även Stephanie Holmén som tillsammans med Flip’s Little Sparrow (SWB f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Astrid Ohlin och Grevlundagården) har möjlighet att kvala in till världscupklassen via en av förklasserna.
– Det känns jätteroligt att åka till Oslo! Det är en stor tävling med stora klasser, gör jag det bra kan det förhoppningsvis öppna fler dörrar, säger Stephanie Holmén till Svenska Ridsportförbundet.

– Det är inte helt lätt att slå sig in och ta en plats i världscupen eftersom vi är så många bra svenska ekipage just nu, men varje gång jag får möjlighet att rida den här typen av tävlingar är jag väldigt glad och tacksam. Det är lärorikt och ger mycket inspiration och motivation, fortsätter hon.

Ekipaget har gjort fyra internationella tävlingar i år och bland annat kommit tvåa i 1,60-Grand Prixen i tyska Herzlake. I slutet av september slog de till med en Grand Prix-seger i Luxemburg.
– Hon är i väldigt bra form, konstaterar Stephanie Holmén.

I Oslo tävlar hon även med hingsten Copycat (hingst f-13 e Comme il Faut-Wogenbrecher, uppf Johannes Rüter, äg Gränsbo Stuteri, Johan Ifverson och Grevlundagården) under veckan.

Start- och resultatlistor.

SVT sänder direkt från Oslo

SVT sänder direkt från alla världscuptävlingar i hoppning med start i Oslo söndagen den 17 oktober.

Sändningstider på söndag:
SVT 1 15.00-17.00
SVT Play 14.50-17.00

Länk till SVT Play.

Longines FEI Jumping World Cup 2021/2022

13-17 oktober – Oslo, Norge
27-31 oktober – Lyon, Frankrike
4-7 november – Verona, Italien
25-28 november – Madrid, Spanien
10-12 december – La Coruña, Spanien
16-20 december – London, England
26-30 december – Mechelen, Belgien
12-16 januari – Basel, Schweiz
27-30 januari – Amsterdam, Nederländerna
3-6 februari – Bordeaux, Frankrike
24-27 februari – Göteborg, Sverige

Mer info om världscupen – länk till FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden