Ridsport Play
2 juni 2021 10:00
Ridsportplus

Kolla klippen: Dubbel föllycka hos Sara Algotsson Ostholt

FälttävlanSara Algotsson Ostholts båda OS-ston har blivit mammor. "Allt har gått väldigt bra och det är fantastiskt att se dem tillsammans med sina föl," säger Sara Algotsson Ostholt som i dagarna också har börjat ta hem sina hästar till den gård som hon och hennes man har tagit över i Tyskland.

Kolla klippen: Dubbel föllycka hos Sara Algotsson Ostholt
Stolta mödrar: Reality och Wega. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Inom loppet av två dagar fölade Tysklandsbaserade Sara Algotsson Ostholts båda OS-hästar Wega (SWB sto f-01 e Irco Mena-Labrador, uppf/äg Margareta Algotsson) och Reality, ”Bigsy”,  (HANN sto f 2004 e Rabino-Prince Thatch xx).

– Jag var med vid ”Bigsys” fölning klockan åtta i går på morgonen, Allt har gått väldigt bra och det är fantastiskt att se dem tillsammans med sina föl. De står i boxarna bredvid varandra, säger Sara Algotsson Ostholt.

Det är första fölet för Reality medan Wega fick ett föl förra året och dessutom har några avkommor gjorda genom embryotransfer.
– Båda två är väldigt fina i kroppen och fölen är jättefina, säger Sara Algotsson Ostholt.

Mästerskapsmedaljörer

Tillsammans med Wega tog ryttaren OS-silver i London 2012 och Reality var hennes OS-häst i Rio 2016. Reality har också tagit guld på UVM samt ingått i två svenska silverlag på EM.

Stona har fölat hos en vän till Sara Algotsson Ostholts man Frank Ostholt som har specialiserat sig på att ta hand om fölningar åt andra. Men då Sara Algotsson Ostholt och hennes man nu har tagit över hans föräldragård är tanken att de små familjerna ska flytta hem dit så småningom tillsammans med de tre föl paret har fått tidigare i år.
– Det är så otroligt härligt att släppa ut dem där, bara kunna gå ut till och dem och prata med dem på morgonen, säger Sara Algotsson Ostholt som har haft sina hästar utspridda på olika platser tidigare.

Stor omställning

– Vi har bott där sedan pandemin och renoverat ett kostall till häststall. Det är en stor omställning och ett stort steg för mig att ha något eget.

Wega har fått ett ädelt och nätt stoföl e Conthargos medan Reality är mamma till en hingst e Quasi Quax.

Se film på Reality och hennes föl nedan.

Se filmklipp på Wega och hennes föl nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden