Nyheter
15 augusti 2018 16:51

Man åtalas för spöslag mot hästs huvud

ÅtalNär hästen inte ville gå in i startboxen på Jägersro slog en man spö mot huvud och rumpa på hästen. Nu åtalas han för djurplågeri.

Man åtalas för spöslag mot hästs huvud
Händelsen inträffade i juni. Foto: Marlenka/Istock

Filmen på när hästen får ta emot spöslag då den inte ville gå in i startboxen på Jägersro i Malmö spreds via sociala medier. Nu åtalas mannen som gav hästen slagen för djurplågeri, skriver Sydsvenskan, och mannen hävdar att han var beordrad att utföra handlingen.

Hästen fick enligt veterinären dessbättre inga bestående skador av spöet.  Svensk Galopp stängde av såväl mannen som två andra inblandade personer efter händelsen i juni.

”Vi tar fullständigt avstånd från det hela, det personerna har gjort får stå för dem. Vi fick nys om det hela då ett videoklipp kom till vår kännedom, där vi kunnat identifiera tre personer. I det läget fanns det inget annat val för oss än att agera” sa Svensk Galopps vd vd Fredrik Reuterskiöld  till Travronden just efter det inträffade och berättade då att saken skulle polisanmälas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden