Hoppning
25 mars 2019 06:35

Många fina svenska placeringar

InternationelltMånga svenska hoppryttare tog för sig ute på internationella tävlingar på söndagen. Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson är några av dem som såg till att det blev blågult i prislistorna.

Många fina svenska placeringar
VM-silvermedaljören Fredrik Jönsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson följde upp lördagens 1,50-placering med att bli trea i söndagens Grand Prix över 1,55-hinder på det trestjärniga meetinget i tyska Braunschweig.

Precis som på lördagen red han Oak Grove’s Carlyle B (HOLST val f 2008 e Casall-Corrado I, uppf Sofino S.C Vith, äg Gestüt Eichenhain). 13 ekipage av de drygt 40 startande gick till omhoppning. Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle satte en av fyra dubbelnollor och fick en tid som räckte till en tredjeplats.

Vann klassen gjorde Christian Kukuk, Tyskland, på Lacasino. Han var ungefär 2,5 sekunder snabbare än Bengtsson som red in ungefär 90 000 genom sin seger.

Resultat

På det trestjärniga meetinget i Arezzo, Italien, placerade sig Daniel Svensson på sjätte plats i Grand Prix, 1,50-hoppning, med Khan V/D Donkhoeve.

Resultat

VM-ekipaget Fredrik Jönsson och Cold Play blev tia i en Grand Prix över 155-hinder, i spanska Vejer de la Frontera. Det var ett fyrstjärnigt meeting och klassen hade över 50 startande ekipage.

Resultat

Douglas Lindelöw vann en trestjärnig Grand Prix i Italien och Malin Baryard Johnsson hoppade hem en femstjärnig 1,50-klass i Paris.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden