Sport
5 december 2021 20:54

Ny klubb för ägare till OS-hästar

Sveriges Olympiska KommittéNu ska ägarna till hästar som representerar och har representerat Sverige i OS uppmärksammas lite extra. Detta efter att Svenska Ridsportförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté har tagit initiativ till Olympiska Hästägarklubben.

Ny klubb för ägare till OS-hästar
Sara Algotsson Ostholt travade upp med Chicuelo vid OS i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniére

– Stödet, både från hästägarna och SOK, är avgörande för att vi ska kunna ha de framgångar vi har och för att fortsätta utvecklingen på samma bana mot nya mästerskap, säger Ulf Brömster, ordförande Svenska Ridsportförbundet på förbundets webbplats.

Ägarna till OS-hästar uppmärksammades vid en träff i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena sista helgen i november.

Sveriges Olympiska Kommittés, SOK:s, verksamhetschef Peter Reinebo var med på träffen.

– Ridsportförbundet, landslagsryttarna samt deras ledare och tränare har i många år gjort ett fantastiskt fint arbete för att nå olympiska framgångar. Förutom SOK:s stöd till de idrottsliga satsningarna vill vi nu också uppmärksamma viktiga personer, exempelvis hästägare, som skapar förutsättningar för dessa satsningar och framgångarna, sa han.

Förutom ett diplom fick alla olympiska hästägare en SOK-graverad ljusstake och en speciellt framtagen nål.

Se bilder från träffen på Svenska Ridsportförbundets webbplats.

OS-resultat för svensk ridsport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden