Hoppning
3 september 2018 11:10

Peder har valt VM-häst

Ryttar-VMPeder Fredricson har bestämt vilken häst han rider på VM i Tryon.

Peder har valt VM-häst
Peder Fredricson väljer den här hästen. Foto: Roland Thunholm

Det blir elvaårige valacken H&M Christian K som åker med till Ryttar-VM i USA för att tävlas av Peder Fredricson. Det här berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

– Vi tycker att det är det bästa valet för VM. Han har visat att han klarar att gå de riktigt stora klasserna, säger Peder Fredricson till Svenska Ridsportförbundet.
H&M Christian K (f 2007 e Namelus R-Calvados, uppf G.W. Klerks, äg Stuteri Arch) har gjort två nationshoppningar för Sverige i sommar. Båda med felfritt resultat över två rundor.
– Han har tävlat ganska sparsamt, men har gjort det riktigt bra. Jag fick en bra känsla i helgen också, säger Peder som nyss kommit hem från femstjärniga tävlingar i Bryssel.

– Christian har visat att han kan hoppa hela Nations Cup-meeting med både Grand Prix och nationshoppning flera dagar i rad. Han har hoppat väldigt fint och är i bra form, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, till Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden