Ponny
11 februari 2018 14:51

Jennifer: ”Roligt att träffa fansen”

Nöjd segrareHon var först ut av alla i omhoppningen, och satte en tid som höll hela vägen. Jennifer Bratt vann den nationella ponnyklassen på söndagen i Borås, och togs emot av jublande fans efter ärevarvet.
– Det är så roligt att få träffa sina fans så här, säger vinnaren efter segern.

Jennifer: ”Roligt att träffa fansen”
Jennifer Bratt och Donnacha Ban tillsammans med några av sina fans. Foto: Anna Nyberg

Ponnyryttaren Jennifer Bratt från Djursholms Ridklubb var med i hetluften redan på lördagen med sin Donnacha Ban, en 13 år gammal irländsk ponny.
−Vi nollade, men jag sparade lite på honom till dagens hoppning, säger Jennifer Bratt.
Och det var ett lyckat grepp. I grundomgången över 120-hindren var hon fjärde ryttare ut och första att nolla. I omhoppningen var hon också först ut och satte ett högt tempo från början. Ingen av de övriga sex deltagarna i omhoppningen var ens i närheten av den tiden, och Jennifer tog hem segern i klassen före Erik Nordström/Flammabyggets Hamlet och Kajsa Björe/Bright Eyes.
− Jag visste att jag hade chans att vinna, och eftersom jag var först ut var det bara att tänka vinna eller försvinna. Rundan kändes jättebra, och Nalle gjorde vad jag bad honom om, berättar Jennifer, som ridit ”Nalle” i två år, och nyligen var med om att bärga den svenska lagsegern i Baltic Cup.

Det var inte bara den närmaste familjen som gratulerade Jennifer Bratt till segern. Utanför ridhuset i Borås väntade en skara unga hästtjejer, som alla följer Jennifer på Youtube.
−Hon lägger ut jättebra filmer och berättar om sina ponnyer, förklarade tjejerna medan de blev fotograferade tillsammans med sin idol.
Jennifer Bratt har över 26 000 följare på sin You Tube-kanal.
− Jag berättar om min vardag, och det är så roligt att få träffa sina fans så här, säger hon.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden