Hoppning
9 februari 2018 20:23

Rolf-Göran om segern: ”Skam den som ger sig”

MiljonchansRolf-Göran Bengtsson kan bli den första att rida hem två miljoner kronor i Gina Tricot Grand Prix. Han vann fredagens GP-kval bara tre tiondelar före Peder Fredricson.
−Två miljoner är en bra summa att rida för i Borås, myste Rolf-Göran efter segern.

Rolf-Göran om segern: ”Skam den som ger sig”
Rolf-Göran seglade runt i ett ärevarv. Foto: Stefan Keturi

Rolf-Göran Bengtsson är åter med och tävlar om de stora prispengarna. Till Borås har han med sig två 150-hästar. Yajamila (SWB sto f -06 e Lux Z-Daimler uppf/ägare Karoline och Johanne Goldberg) var först ut på banan och Rolf-Göran valde en tight sväng innan trekombinationen, vilket straffade sig och rundan slutade med 12 fel.
Det hindrade honom inte att rida exakt samma väg med Oak Grove’s Carlyle (HOLST f-08 e Casall – Cornado I, uppfödare S.C. Sofino, ägare Gestüt Echenhain GmbH).
−Skam den som ger sig. Jag visste att hästen har kapacitet, och jag klämde på honom inför första hindret i trekombinationen, säger Rolf-Göran, som var bland de sista av de 52 startande när han satte segertiden, med Peder Fredricson närmast efter sig i listan.

”Fick till det bra”

− Hästen är inte världens snabbaste häst, men vi fick till det bra. Han är son till Casall och han är klar i huvudet, försiktig och har mycket kapacitet.
Rolf-Göran är samtidigt tydlig med att det inte är pappa upp i dagen, och att han inte har någon häst av Casall Asks kaliber just nu.
− Men jag kunde i alla fall reta upp Peder lite grann genom att vinna, säger han nöjt.

Chans på dubbla miljoner

Om ett ekipage vinner både kvalet till Grand Prix och finalen på söndag, så får denna ryttare i år två miljoner kronor. Tidigare år har en bonusmiljon stått på spel, men det har inte hänt under Gina Tricot Grand Prix tioåriga historia att något ekipage lyckats med den bedriften. Å andra sidan är det första gången Rolf-Göran Bengtsson är med i tävlingen.

− Chansen är pytteliten, men det är ingen annan än jag som har chansen. Prispengarna var större när jag vann GCT-finalen i Doha, men det hade jag också jobbat för en hel säsong. Och nu är vi i Borås. Här är två miljoner en gigantisk summa.

180209rgbclarlylewban
Nöjda vinnare efter segern i Borås. Foto: Anna Nyberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden