Hoppning
11 februari 2018 19:19

Matilda om GP-vinsten: ”Min största seger hittills”

Viktig segerHon var först ut i omhoppningen och red så fort hon kunde. Det räckte för att Matilda Pettersson skulle stå som segrare i Gina Tricot Celebration Grand Prix och lämna Borås drygt 300 000 kronor rikare.

Matilda om GP-vinsten: ”Min största seger hittills”
Matilda Pettersson på pallen, flankerad av tvåan Stephanie Holmén och trean Linnea Ericsson-Carey. Foto: Fredrik Jonsving

Matilda Pettersson och Head over Hills var först i omhoppningen i Gina Tricot Celebration Grand Prix. Hon gick ut hårt och hade lite problem att få hästen att räcka till över de sista hindren, men det gick vägen, och tiden var snabb. Bara Peder Fredricson och Hansson WL var snabbare men Peder gjorde en chansning och svängde upp så snävt mot ett räcke att en bom föll.

Stor seger

−Den här segern betyder jättemycket. Det är min största seger hittills, och det är bara ett år sedan jag debuterade i 150, sade Matilda Pettersson efteråt.
Tioåriga Head over Hills (val, SWB, f 2008 e Orlando- Irco Marco, uppf Mats Lenhammar, Avbytar Resurs AB, äg Bernt Johansson) har hon ridit i tre år, och de har tillsammans klättrat upp i klasserna.
−Han är 1,85 hög men lättriden. Han lyssnar bra och har ett stort hjärta.

180211matildapetterssonheadoverhillan
Segrarna for fram i ärevarvet. Foto: Anna Nyberg

Två kvalade till GHS

Vid presskonferensen efter prisutdelningen konstaterade hon att hon fortfarande var i lätt chock efter att ha slagit alla toppryttare som fanns på plats i Borås.
−Det kommer att ta en stund innan jag har smält detta, och att jag har vunnit så mycket pengar.
Förstapriset i finalen gav 255 000 kronor, och segern i Gina Tricot Celebration Grand Prix var inte Matildas första under meetinget i Borås. Under lördagen vann hon även Ladies Trophy tillsammans med Cybelle (sto, SWB, f- 2009, e Cyrano de Bergerac – Feliciano, uppf Carina och Anders Holmström, äg Christopher MacDermott). Den segern inbringade 50 000 kronor.

Nu blir det tävlingar i Norge, och sedan har Matilda två unghästar kvalade till Scandinavium.
−Min tränare Daniel Svensson frågade Henrik von Ankarcrona om hur det såg ut annars till Scandinavium. Det skulle klarna inom kort, blev svaret, säger Matilda Pettersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden