Hoppning
10 februari 2018 15:28

Juniorer klara för finalen i Scandinavium

Sista kvalet i juniorcupen Morgondagens vinnare har hoppats. Med en seger klättrade Pontus Wettersten upp till andra plats i tabellen och är en av ryttarna som är klar för final på GHS.

Juniorer klara för finalen i Scandinavium
Nöjda killar efter en fullträff i det sista kvalet. Foto: Privat

Finalen av Morgondagens vinnare går under Gothenburg Horse Show och i dag gick det sista 1,35-kvalet i Borås. Genom en seger hoppade Pontus Wettersten, regerande svensk inomhusmästare på D-ponny, och Ice of Diamonds SN (SWB, val, f 2002, uppf Birgitta Jonasson) upp till en total andraplats i tabellen.

Det betyder en med marginal säkrad finalbiljett för Pontus och hans jämngamla Ice of Diamonds, som har funnits i familjen sedan sju månaders ålder och tidigare ridits av Pontus syster. Pontus är förstås strålande glad efter segern.
– Väldigt kul – det var en svår bana och vi klarade av alla svårigheterna, säger vinnaren som nu kan börja se fram emot sin första tävling i Scandinavium
– Det kommer att bli en rolig utmaning där. Det är bara att åka hem och träna vidare inför det.

16 till final

Tvåa i det sista kvalet blev Melanie Ling-Vannerus/Verzace, trea Emma Haag/Di Luca NL, fyra Stina Efraimsson/Dana och femma Kajsa Björe/Ascot 76. De finns alla bland de 16 juniorekipage som får hoppa finalen, men exakt vilka 16 som kommer att stå på startlinjen i Göteborg återstår att se.

Bland annat ska som bekant den dubbla tabelltopparen Ottilia Lundgren, som toppar juniorligan med Melker af Herred och young rider-ligan med Ti Quenta B, välja mellan junior- och YR-finalen. Tabellnian Nellie Berntsson har därtill sålt High Hope efter en stabil inledning på kvalsäsongen och det kan således göra plats för ett ekipage som är under ”16-strecket”.

Slutställning Morgondagens vinnare efter sex kval

Resultat kval sex

 

Ridsport
Stian Efraimsson och Dana hoppade tack vare en fjärdeplats i kvalet upp sig till en fjärdeplats även i sluttabellen. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden