Hoppning
11 februari 2018 17:33

Rolf-Göran missade miljonerna – GP-segern till Matilda Pettersson

GP-segerDet blev inga bonusmiljoner för Rolf-Göran Bengtsson. Gina Tricot Celebration Grand Prix vanns i stället genom en riktig fullträff av Matilda Pettersson.

Rolf-Göran missade miljonerna – GP-segern till Matilda Pettersson
Matilda Pettersson red hem en biljett till femstjärniga Falsterbo i förra årets final. Arkivbild: Roland Thunholm

Sju ekipage klarade Peter Lundströms grundomgång på 1,50 i Gina Tricot Celebration Grand Prix felfritt. Det gick ett besviket sus genom publiken när Rolf-Göran Bengtsson, som hade chans att vinna bonusen på två miljoner kronor, rev ett räcke med Oak Groves Carlyle och det stod klart att ekipaget inte skulle vara i med slutstriden.

Likväl bjöds det på en rafflande omhoppning. Matilda Pettersson och Head Over Hills var först ut i omhoppningen och drämde till med en tid som stod sig hela vägen. Sista omhoppningsryttaren ut, Peder Fredricson med Hansson WL, slog förvisso tiden men fick med sig en bom på vägen. Även om bonusmiljonerna inte föll ut idag blev det förstås en prima segercheck till Matilda på 255 000 kronor.

Borås bjöd även på Ladies Trophy 1,40 för bara kvinnliga ryttare och även den segerchecken på 50 000 kronor säkrades av Matilda Pettersson, då med Cybelle (SWB, sto, f 2009, e Cyrano de Bergerac-Feliciano, uppf Carina och Anders Bergström).

Tvåa i GP:n blev Stephanie Holmén och Carma (23) och på tredje plats landade Linnea Eriksson-Carey med Boomerang.

Robin vann guldfinalen

Guldrundans final på 1,45 vanns av Robin IngvarssonCute S (SWB,  sto, f 2009, e Pessoa VDL-Quite Easy, uppf Krister Svedberg) som har axlat manteln som förstahäst när Peder Fredricson nu rider Hansson WL. Ekipaget belönades med 50 000 kronor. Tvåa i den klassen var Alexander Zetterman/Lucky Lisa och trea Jörgen Larsson/Despoina HQS.

Gårdagens högsta klass, 1,45, vanns av norska Pål Flam/Fifty-Fifty, just före Peder Fredricson/H&M Christian K.

Läs segerintervjun med Matilda här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden