Nyheter
10 februari 2018 13:05

Sista Krafftkvalet inför GHS avgjort

Mot GHSDet sjätte och sista kvalet i Krafft Young Rider Cup har avgjorts och det blev en ny seger för Mikaela Gustaphson. Än är det dock inte klart exakt vilka tio som gör upp i Scandinavium-finalen.

Sista Krafftkvalet inför GHS avgjort
Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5 lyckades med bedriften att vinna två Krafft-kval i rad. Arkivbild: Roland Thunholm

Det sjätte och sista 1,45-kvalet i Krafft Young Rider Cup hoppades i går i Borås. Precis som i det femte kvalet gick segern till Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5 (WESTF, val, f 2005, e Cayetano L-Pilot). Därmed seglade ekipaget upp till 11:e plats i sluttabellen på totalt 48 poäng.

Ottilia toppar

De tio bästa får hoppa finalen i Scandinavium, men den definitiva finallistan är ännu inte spikad trots att kvalen är klara. Som Ridsport tidigare har berättat toppar Ottilia Lundgren efter en rad stabila insatser både Morgondagens vinnare för juniorer och Krafft-tabellen, med Melker af Herred respektive Ti Quenta B.

Inför Scandinavium står hon inför det delikata dilemmat att välja en av finalerna att hoppa. Ottilia är bortrest, men hennes mamma Camilla kunde under fredagskvällen berätta att Ottilia ännu inte har bestämt sig för vilken av finalerna det blir.

Satsar Ottilia på juniorfinalen blir Mikaela Gustaphson alltså den tionde YR-ryttaren att komma med till cupfinalen i Scandinavium. Flera andra ryttare är däremot finalklara, bland andra Stella Röhlcke/Delina som kom tvåa i det sista kvalet och är klar för finalen med sin tiondeplats i tabellen. Även sista kvalets fyra Kajsa Andréen/Athena hoppade hem en finalbiljett som slutlig tabelltvåa och likaså gjorde sista kvalets sexa Andrea Falk/Gamiro med sin totala fjärdeplats.

Ännu fler ryttare bättrade på sina poäng och är finalklara – se komplett ställning efter sex kval.

Resultat kval sex

Rapport om Morgondagens vinnare kommer inom kort.

Ridsport
Janelle Larsson och Staralme Esc Z plockade nya poäng och fick en säker finalbiljett som slutlig trea i tabellen. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden