Ridsport Play
9 november 2019 11:02

Premiär för miniserie där stjärnorna coachar unga talanger

Ny serie I kväll lördag klockan 20 sänds det första avsnittet av Stipendiaterna, där Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson coachar sina adepter Ingemar Hammarström och Janelle Larsson. Redan nu bjuder vi på en förhandstitt.

Premiär för miniserie där stjärnorna coachar unga talanger
Peder Fredricson har tagit sig an unga talangen Ingemar Hammarström. Foto: RidersLive

Den nya miniserien Stipendiaterna består av tre avsnitt. I första avsnittet fokuseras det på ryttaren. Vad krävs det för att bli en toppryttare?
Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson berättar vad de tänkte när de var i samma ålder som stipendiaterna Janelle Larsson och Ingemar Hammarström. De går också igenom med sina adepter vilka styrkor och svagheter de har för att se vilken hjälp de behöver för att kunna ta nästa steg i sina karriärer. Vi får också lära oss några  konkreta övningar och tips.

– Att få bli inspirerade av världens bästa är så otroligt viktigt, för oss alla. Malin och Peder är två av våra allra bästa och mest omtyckta ryttare.
– Jag var med när vi filmade och det är otroligt intressant att se hur de arbetar och vad de lär ut till Ingemar och Janelle. Vi får här dessutom här en liten inblick i hur våra kommande stjärnor tänker och lever, säger Caroline Berggren, vd för RidersLive-tv.

– Med den här miniserien får vi något helt nytt i det svenska tv-utbudet och vi har nu en stor bredd på innehållet i vår kanal, som ska vara lite som en kul hästnördskompis att hänga med. Vi har sedan tidigare internationella topptävlingar, vi har nationella tävlingar, islandshästar och en kommunikationskurs med världsartisten Jean-Francois Pignon, fortsätter hon.

Talanger får hjälp

Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson har varit del av den absoluta världseliten i hoppning i många år. Janelle Larsson och Ingemar Hammarström är precis i början av sina karriärer inom hoppsporten och tillhör våra mest lovande ryttare.

Genom Malin Baryard- Johnssons stipendium får de två talangerna chansen att få hjälp av Malin och Peder, och genom miniserien Stipendiaterna får vi följa hur Malin och Peder coachar sina adepter.

Visar sin vardag

Ingemar och Janelle har fått chansen att ta med sig två hästar var och besöka sina respektive coachers gård.  Vi får också följa med hem till både Janelle och Ingemar för att se hur deras vardag ser ut med hästarna och träningen.
I unika inspelningar som endast sänds på RidersLive.tv går Malin och Peder igenom  praktiska ridövningar, och ger tips om teamet och hästen.

Avsnitten sänds på RidersLive och Ridsports sajt den 9, 16 och 23 november, och kan ses av Ridsports inloggade läsare.

Under Sweden International Horse Show kommer Malin och Peder att göra upp i en tävling tillsammans med Janelle och Ingemar. Detta händer på Friends Arena lördagen den 30 november och tävlingen livesänds via RidersLive.tv här på Ridsports sajt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden