Hoppning
17 januari 2012 11:12

Rekordprissumma i Borås-GP

Den 9 februari drar gina tricot Grand Prix Borås igång. Internationellt inslag, högre prispengar och bättre show utlovas.

För tredje året i rad anordnas det populära meetinget i Borås. Nytt för i år är internationellt kval till Göteborgs Horse Show, ett ridunderlag i toppklass och en rekordstor förstaprissumma.

– Vi höjer förstapriset i finalen av gina tricot Grand Prix Borås till 115 000 kronor, alltså mer än förra året. Det är den högsta förstaprissumman på en tävling som inte är internationell här i Sverige genom tiderna, berättar show director Helen Hagström i ett pressmeddelande.

Tävlingen innehåller även kval till Göteborg Horse Show. Precis som förra året kommer de svenska toppryttarna ha en sista möjlighet att kvala till världscuptävlingarna i Scandinavium den 23 – 26 februari. Nytt för i år är att även de nordiska ridsportförbunden får skicka tre ryttare var som får fightas om en plats i Scandinavium.

Sista kvalen för GHS Young Rider och GHS Morgondagens Vinnare med finaler i Scandinavium rids också under meetinget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-