Dressyr
16 februari 2019 14:15

Rose och Zuidenwind åtta i världscupens GP

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 representerar Sverige i veckans världscup i Neumünster. I Grand Prix blev det en åttondeplacering för ekipaget.

Rose och Zuidenwind åtta i världscupens GP
Rose Mathisen och Zuidenwind tävlar i Tyskland den här helgen. Foto: Roland Thunholm

Sist ekipaget var på de internationella banorna var i oktober i Herning, men nu är Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 åter med i hetluften. De är det enda svenska ekipaget i helgens världscupdressyr i tyska Neumünster.

Under lördagsförmiddagen inledde världscupryttarna med Grand Prix. Rose och Zuidenwind blev med sina 71,217 procent placerade som delade åttor bland de 16 ekipagen.

Fyra av de fem främst placerade ryttarna var tyskar – sannolikt till hemmapublikens förtjusning. Isabell Werth och Weihegold Old gick in på förstaplatsen med sina överlägsna 82,565 procent. Tyska Helen Langehanenberg och Damsey FRH knep andraplatsen på 76,413 procent, medan Irlands Judy Reynolds och Vancouver K blev trea på 75,109 procent

I morgon rider ryttarna i küren där världscuppoängen fördelas. Klassen sänds i betalkanalen FEI-tv med start 9.50.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden