Fälttävlan
14 augusti 2019 11:26

Samtliga ekipage till EM i Luhmühlen

MästerskapNu har datumet för förbundskaptenernas definitiva anmälan till EM passerat, och listan med alla ekipage är därmed klar. Sveriges EM-trupp presenterades igår - det här är motståndet de möter i Luhmühlen om två veckor.

Samtliga ekipage till EM i Luhmühlen
Så här såg det ut på pallen på EM 2017 - Tyskland fråntogs dock sin andraplats och Sveriges brons blev till silver. Foto: Stzegom International Horse Trials

EM i fälttävlan rids i tyska Luhmühlen, en van arrangör av fälttävlan på högsta nivå. Mästerskapet startar med veterinärbesiktning onsdagen den 28 augusti, fortsätter med dressyr torsdag och fredag, terrängritt på lördagen och avslutas med banhoppning på söndagen den 1 september.

Sverige, som är regerande silvermedaljörer i lag, kommer till start med sex ekipage – läs mer om den svenska truppen här. Sammanlagt är 77 ekipage anmälda från 17 nationer – 13 av dem ställer upp med lag.

Mästartätt i startfältet

Storbritannien vann EM 2017, och till årets mästerskap finns halva guldlaget med i startfältet genom Kristina Cook/Billy The Red och Oliver Townend/Cooley SRS.
Tyskland, som först red hem ett lagsilver 2017 men sedan diskvalificerades på grund av att lagryttaren Julia Krajewskis häst Samourai du Thot visat spår av otillåten medicinering, är troligtvis sugna på revansch. I årets trupp för hemmanationen finns bland annat de regerande individuella guld- och silvermedaljörerna, Ingrid Klimke och Michael Jung.

Kaptenernas kommentarer till FEI

Tysklands lagkapten Jens Adolphsen:
“Jag tycker att vi har tagit chansen att både nominera ett par yngre ryttare såväl som de etablerade. Våra rutinerade ryttare gör ett så pass bra jobb att det är svårt för nästa generation att få mästerskapserfarenhet. Därför är det fantastiskt att ha möjligheten att involvera så många unga talanger nu (i egenskap av hemmanation har Tyskland fler platser i startfältet, reds anm).”

Storbritanniens lagkapten Richard Waygood:
“Vi är väldigt glada för vårt lag till EM. I år har vi en blandning av erfarna och inte så erfarna hästar, som alla har stor potential att lyckas på EM och framtida mästerskap. Våra ryttare som rider dessa hästar har alla mästerskapserfarenhet och förståelse för hur det är att jobba som ett lag. Vi siktar såklart på att vinna lagguld och samtliga individuella medaljer. Det finns ingen mening med att komma hit om det inte vore så.”

Sveriges lagkapten Fredrik Bergendorff:
“Det svenska laget är framtaget utifrån erfarenhet och jämna resultat. Vårt största mål är att få ett OS-kval, men det vore också fantastiskt att åka hem med en medalj. Vi har mästerskapserfarenhet i vårt lag, mixat med två ryttare som får chansen att rida seniormästerskap för första gången. Jag tror att det är en bra mix för att få resultat vi vill ha och fortfarande utvecklas för framtiden. Vi ser fram emot en vecka med bra sport.”

Alla anmälda ekipage

EM i fälttävlan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden