Hoppning
5 september 2021 06:29

Söndag på EM i Riesenbeck

MästerskapI dag är det dags för den individuella finalen på EM i hoppning. Två svenska ekipage finns på startlistan. Här finns länkar och information som du behöver för att hänga med.

Söndag på EM i Riesenbeck
Peder Fredricson och Catch Me Not S under torsdagen på EM 2021. Foto: FEI/Christophe Taniere

Finalen börjar klockan 14 och det är Peder Fredricson/Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) och Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W (KWPN hingst f 2009 e Singapore-Carinjo, uppf A.P. De Wit, äg Nielsdotter AB och Stall Bengtsson) som representerar Sverige.

Fredricson ligger femma och Bengtsson på 16:e plats efter de tre första hoppningarna på mästerskapet. Båda svenska hästarna gick igenom lördagens besiktning.

Finalen rids i två rundor och felen som ekipagen har fått tidigare i tävlingen följer med. Den första göra alla finalekipage. De 25 bästa efter de första tre dagarna var kvalificerade sig, men endast 24 ekipage finns med på söndagens startlista. En av dem som valde att inte att visa sin häst på lördagens besiktning var Douglas Lindelöw. Inte heller belgiske bronsmedaljören i lag, Jos Verlooy, visade sin häst. Flera av dem som närmast i tur efter de 25 bästa visade inte heller sina hästar, och den med lägst placering som kom med till finalen är plats 37, Ondrej Zvara, Tjeckien.

Den andra rundan gör de tolv bästa ekipagen efter första rundan.

Ekipaget med lägst antal fel efter alla EM-rundor, inte inkluderat en eventuell omhoppning i lagfinal, blir Europamästare. Om ekipage slutar på samma antal fel blir det omhoppning om medaljerna.

Startnummer svenska ekipage

10. Rolf-Göran Bengtsson
20. Peder Fredricson

Startlista 

SVT Play sänder finalen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden