Hoppning
17 juni 17:15

Stephanie Holmén om sitt drömjobb på Grevlunda

Peder Fredricsons beridare Stephanie Holmén berättar om alla hästtjejers drömjobb i en stor helgintervju i Svenska Dagbladet.

Stephanie Holmén om sitt drömjobb på Grevlunda
Stephanie Holmén berättar bland annat att hon först tackade nej till att börja arbeta på Grevlundagården. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

26-åriga Stephanie Holmén är välkänd hoppryttare i Sverige. Hon har under flera år arbetat som beridare hos OS-medaljören Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson. Under de här åren har hon haft många tävlingsframgångar själv. 

Nu berättar hon om livet som beridare i en lång intervju i Svenska Dagbladet.
– Mitt uppdrag går ut på att förvalta och förädla materialet här på gården. Hästarna som jag ansvarar för ska stiga i värde, antingen för att avancera hela vägen till toppen här på Grevlunda eller säljas vidare när vi tycker att det är rätt läge, säger hon till tidningen. 
– Ju bättre hästarna går, desto mer attraktiva blir de för spekulanter. Mina hästar byts ut efterhand, de måste ju säljas för att dra runt verksamheten, och därför kan det vara svårt för mig att komma vidare i nivå. Men det går inte att vara självisk, mitt jobb går ut på att göra hästarna så bra som möjligt för att de sedan ska gå vidare till någon annan, fortsätter hon. 

Hon berättar också hur det gick till när hon började arbeta på Grevlunda – och att hon först tackade nej till Lisen Bratt Fredricsons erbjudande. 

Lisen Bratt Fredricson är också intervjuad och öser beröm över sin beridare:
– Som beridare måste du vara hängiven, ha en naturlig talang och vara arbetsvillig. Det som är speciellt med Steffi, förutom att hon rider väldigt bra, är att man aldrig hör henne säga något negativt om en häst. Hon testar hellre en ny lösning istället för att ge upp och konstatera att den kanske inte är bättre än så här, säger hon. 

Hela intervjun 

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar