Hoppning
12 april 2018 10:02

Stora prispengar till ny jubileumsklass

StrömsholmsdagarnaMed en ny huvudsponsor i ryggen har prispengarna i den nya jubileumsklassen under Strömsholmsdagarna kunnat höjas rejält. 100 000 kronor står nu på spel i Grand Prix-hoppningen.

Stora prispengar till ny jubileumsklass
Strömsholmsdagarna får en ny jubileumsklass med stora prispengar. Här ses Jens Fredricson på Uncanto di Villagana under Strömsholmsdagarna 2016. Foto: Roland Thunholm

Företaget MondeVerde som är specialister på belysning har gått in som huvudsponsor för jubileumsklassen under Strömsholmsdagarna 2018.
”Det är fantastiskt roligt att vi i år, när tävlingarna fyller 100 år, kan höja prispengarna i Grand Prix avsevärt jämfört med tidigare år”, säger stallmästare Jens Fredricson i ett pressmeddelande från Strömsholm.

Totalt kommer det att delas ut 100 000 kronor i prispengar i Grand Prix-klassen över 1,50-hinder, där segraren får ta emot en prischeck på 50 000 kronor. Det är en avsevärd ökning för tävlingens högsta klass sedan tidigare.

Utöver de ökade prispengarna i Grand Prix-klassen berättar Jens Fredricsson att man i flera år jobbat med att få gräsbanan i absolut toppskick, att framhoppningen på fibersand är utvidgad och att uppstallningen är flyttad så den finns i anslutning till både tävlingsbana och parkering.
”Det här gör att Strömsholmsdagarna nu kommer att bli en kompakt tävling med alla viktiga komponenter på nära håll – allt för att möta ryttarnas önskemål”, säger Jens Fredricson som ser fram emot årets tävlingar.

Källa: Strömsholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden